Web Analytics

Eveniment! Nepoata lui Mihail Sadoveanu – lansare la Centrul Cultural Piteşti

de | 28.07.2022 11:55 | Actualitate, Cultură, Home

„Jurnalul de Argeș” a mai scris despre legăturile Adei d’Albon cu Piteștiul. Născută la 7 iunie 1944, Ada d’Albon este actriţă, regizoare, profesoară şi scriitoare. Este nepoata, prin alianță, a marelui scriitor Mihail Sadoveanu. În 1981, deși jucase în numeroase și celebre piese de teatru și filme, a plecat în exil, în Franţa, împreună cu soţul ei, Laurenţiu Azimioara, din motive politice. Nu mai credeau că „lumina vine de la Răsărit”, precum Sadoveanu. La Paris au înfiinţat la Théâtre de l’Orme, la subsolul fostei Jandarmerii pariziene!

În ultimii ani, Ada d’Albon a publicat trei cărți, și anume: „Ultima vară în Bretania, istoria unui exil”, „Fur Elise” și „Fără titlu”. Iată că, în această săptămână, îi iese de sub tipar a patra carte. Motiv de a veni într-un turneu de promovare în România. Inclusiv la Pitești.

Citește și Mircea Bârsilă, o carte-eveniment

Prietenă cu actrița Luminița Borta și cu scriitorii Silvia Grigore și Gabriel Cazan, Ada d’Albon și-a lansat cartea ultimă, „Antonime pe timp de pandemie”, aseară, la Sala Ars Nova a Centrului Cultural Pitești, de la ora 17.00. Inițial, trebuia să fie la Teatrul Independent din Pitești, dar s-a preferat instituția din motive de spațiu. Și ospitalitate. Iar cei prezenți, numeroși, au avut parte de un regal. De la povestiri pandemice până la răspunsuri nonconformiste din partea unei personalități din România, care trăiește la Paris, dar nu și-a uitat rădăcinile. Mulți au întrebat de Sadoveanu. A participat și editorul, cunoscutul Valentin Ajder, iar despre carte și autoare au vorbit Silvia Grigore, Christian Crăciun (un uriaș critic literar român), Luminița Borta, Gabriel Cazan, Carmen Salub ș.a.
Un eveniment la vremuri caniculare…

Citește și Miguel Gane se pregăteşte să dea lovitura cu noul volum de poezii


Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *