Web Analytics

Eveniment cultural caritabil – Cărțile vin în sprijinul copiilor ucraineni 

de | 12.09.2022 16:21 | Actualitate, Cultură, Home

Peste 5 milioane de copii ucraineni au nevoie de asistență umanitară, ca urmare a conflictului izbucnit în Ucraina în urmă cu 6 luni. Potrivit rapoartelor internaționale ale mai multor agenții umanitare, aproximativ 2.2 milioane de copii au fost forțați să își părăsească locuințele și peste 3.6 milioane se află în imposibilitatea de a reîncepe școala în luna septembrie.

În acest context, Asociația ElyAmyn își propune să atragă fonduri de aproximativ 300,000 de Euro, printr-un eveniment caritabil în cadrul căruia vor fi lansate volumele „Scripturile bunului simț” și ,,Când gratiile vibrează în versuri”, ambele scrise de Vasile C. Croitoru. Evenimentul va avea loc sâmbătă 1 octombrie, de la ora 12, la AMBASAD’OR EVENTS, Strada Odăii 34 – 36, Otopeni.

Citește și: Săptămâna Europeană a Sportului, la Mioveni

 „La acest mare eveniment care îmbină cultura și spiritul caritabil, sunt invitați peste 50 de ambasadori acreditați din România, dar și oameni politici, oameni de afaceri și oameni din zona cultelor religioase. Acei copii căzuți în deznădejde au nevoie să se faca auziți prin vocile noastre. Vrem să demonstrăm empatie, să acționăm, să ajutam cu toții ca ei sa treacă peste toate aceste necazuri și vâltori ale vieți.  Fericirea nu este ceva gata făcut, Ea vine întotdeauna din faptele noastre bune care au ca și origine izvorul gândurilor bune”, a susținut Vasile C. Croitoru, scriitor și președinte al Asociației ElyAmyn.

Un sprijin puternic pentru această manifestare va veni și din partea fraților de peste Prut. Cuvântul de deschidere al evenimentului din 1 octombrie îi va aparține domnului Vasile Tarlev –  fost prim ministru al Republicii Moldova.

Citește și:  Mioveni. Locuitorii orașului sunt invitați la campania „Let’s do it, România”

O parte din banii colectați din donații în cadrul evenimentului, precum și din cumpărarea cărților vor fi utilizați pentru achiziția a 50 de generatoare de curent electric. Restul fondurilor vor fi direcționate către Asociația „Mâinile Milei” din regiunea Cernăuți, Ucraina. Sumele și bunurile vor sprijini copii aflați în nevoie din regiunile Herson, Donețk și Cernăuți, dar și pentru cei refugiați în România, în județele Vaslui și Botoșani.

Evenimentul cultural caritabil din 1 octombrie va fi urmat de traducerea cărților în 35 de limbi europene și asiatice, precum și în limbaj Braille și ne dorim să organizăm cu sprijinul ambasadelor și ambasadorilor acreditați, câte o lansare de carte în peste 50 de capitale ale lumii.  La marele eveniment din 1 octombrie au fost făcute peste 1500 de invitații, dar sperăm ca acest număr sa fie mic in contextul in care cărțile se vor tipări în aproximativ 10 milioane de exemplare,  iar echipa noastră de publicitate în social-media dorește sa ajungă la o cifra de peste un miliard de vizualizări pe cele mai importante 7 canale, în mai puțin de un an. 

Înființată în urmă cu doar un an, Asociația ElyAmyn a atras până în prezent fonduri de peste 350,000 de Euro, sume care au fost distribuite către multiple cauze umanitare, precum sprijinirea orfelinatelor, a azilelor de bătrâni sau a spitalelor și clinicilor de oncologie.

Achiziția volumelor care vor fi lansate pe data de 1 octombrie și care asigură acces la evenimentul de strângere de fonduri poate fi realizata și accesând: www.elyamyn.org

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *