Evaziune fiscală la Pitești și Costești

de | 25.06.2020 17:02 | Actualitate

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări s-a stabilit că în noiembrie 2016, o femeie de 28 de ani, din Pitești, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale, vânzând o autoutilitară asupra căreia era instituit sechestru asigurator, prin aceasta aducând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de aproximativ 61.000 de lei.

În vederea recuperării pagubei s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile deținute de cea în cauză. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2012-2013, doi bărbați, de 57 de ani, respectiv 44 de ani, ambii din Costești, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, au declarat către organele fiscale şi au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii administrate achiziţii de servicii nereale (săpături de şanţuri şi lucrări de terasament în zonele arondate oraşului Costeşti), de la o societate cu comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este de peste 250.000 de lei. Acesta a fost recuperat în totalitate, prin instituirea de sechestru asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale celor în cauză. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii