Eurostat: În România, speranța de viață la naștere a scăzut cu 2,7 ani înainte de pandemie și până în 2021

de | 7.05.2022 12:47 | Actualitate, Home

Deși în ultimii zece ani speranța de viață la naștere a crescut la nivelul Uniunii Europene, în anii de pandemie s-a înregistrat un regres sau o stagnare pentru cele mai multe dintre statele membre. Față de anul de referință 2019, în 2021 cele mai mari scăderi ale acestui indicator au fost observate în Bulgaria (-3,7 ani), Slovacia (-3 ani) și România (-2,7 ani). Doar în Luxemburg, indicele a crescut (+0,1 ani), în timp ce în Malta și Suedia nivelul a rămas același.

Citește și:APIA: Până pe 12 mai se mai pot depune cererile pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie

Potrivit biroului european de statistică, media europeană a speranței de viață la naștere era în 2019 de 81 de ani. În România, rata la bărbați era de 71,9 ani, iar la femei de 79,5 ani.

Pandemia de Covid a avut un efect negativ asupra speranței de viață la naștere și în comparație cu anul 2020, aceasta scăzând în aproape jumătate din statele membre UE. Cele mai mari scăderi au fost estimate în Slovacia și Bulgaria (-2,2 ani), urmate de Letonia (-2,1 ani) și Estonia (-2 ani).

Acest articol este despre: eurostat,Speranța la viata

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești
Vizita ambasadorului Iordaniei la Primăria Municipiului Pitești

Excelența Sa Sofian Qudah, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, a efectuat o vizită la Primăria Pitești, în data de 24 mai 2022, având o întâlnire de lucru cu primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea....

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...


Loading RSS Feed