Web Analytics

EUROSTAT: Doar 10% dintre români reușesc să obțină informații de pe site-urile autorităţilor publice

de | 8.03.2021 13:59 | Actualitate

Țara noastră are  cel mai scăzut procent de cetăţeni care obţin informaţii de pe site-urile autorităţilor publice, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Dacă aproape jumătate (47%) din cetăţenii Uniunii Europene, cu vârsta între 16 şi 74 de ani, au obţinut anul trecut informaţii de pe site-urile autorităţilor publice, în Romania doar 10% au făcut acest lucru.

 

CITEȘTE ȘI: Arhiepiscopia revendică terenurile din jurul Bisericii Florica

 

Utilizarea guvernării electronice a devenit din ce în ce mai populară in ultimii ani, deoarece permite cetăţenilor să obţină informaţii în orice moment sau să rezolve de la distanţă problemele administrative.

Disponibilitatea informaţiilor online variază însă considerabil în rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Anul trecut, cel mai ridicat procent de cetăţeni care au folosit site-urile autorităţilor publice pentru a obţine informaţii publice s-a înregistrat în Danemarca (89%), urmată de Finlanda (85%), Olanda (81%) şi Suedia (79%).

 

CITEȘTE ȘI: Dirijorul Predoiu o acuză pe Araxy că „omoară” fanfara şi îi cere demisia

 

În țara noastră, doar unul din 10 cetățeni a făcut asta. În coada clasamentului se mai află Italia şi Bulgaria, ambele cu 19%. Pe grupe de vârstă, cele mai mari creşteri le-au înregistrat categoriile  între 25-34 de ani şi 35-44 ani (aproape 60% dintre acești cetățeni apelînd la guvernarea electronică).

Peste un sfert dintre cetăţenii Uniunii Europene cu vârsta între 65 şi 74 de ani au folosit site-urile guvernamentale anul trecut.

 

foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii