Web Analytics
scris sâmbătă, 22.06.2024

Euro 2024. România – Belgia, sâmbătă, la ora 22:00. România se poate califica în optimi cu un singur punct

După ce a câștigat cu 3-0 meciul cu Ucraina din prima etapă, România va înfrunta Belgia la Koln, sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00. Pentru cea mai bine cotată echipă din grupă, victoria va fi obligatorie, având în vedere că elevii lui Domenico Tedesco au pierdut primul meci, scor 0-1 cu Slovacia.

Euro 2024. România – Belgia, sâmbătă, la ora 22:00. România se poate califica în optimi cu un singur punct

Dacă belgienii sunt obligați să câștige pentru a spera la calificarea în optimi, România poate rămâne serios în calcule chiar și dacă pierde sâmbătă seara la Koln. Un punct în ultimul meci, cu Slovacia, ar face ca ”tricolorii” lui Edi Iordănescu să fie ca și calificați în fazele eliminatorii ale competiției. O victorie i-ar asigura trupei lui Edi Iordănescu în mod sigur calificarea în optimile competiției, dar și un egal ar putea fi suficient. Cu un singur punct, România ar fi liderul Grupei E cu patru puncte, cu o etapă înainte de final, cu un punct peste Ucraina și cu trei peste Belgia. Cum cele două echipe se vor întâlni în ultima etapă, ”tricolorii” vor avea locul trei asigurat, indiferent de rezultatul din meciul cu Slovacia de la Frankfurt.

Citește și: David Popovici, încă o medalie de aur la Campionatele Europene de Natație

Cu patru puncte, România are șanse foarte mari să obțină un loc pentru calificarea în optimi chiar și de pe locul trei. În cazul ocupantelor locurilor trei se va face un clasament, iar dintre cele șase, doar patru vor merge în faza superioară a competiției.

Fanii români s-au strâns la Koln

Fanii români s-au strâns la Koln, sâmbătă, la prânz, unde naţionala României întâlneşte Belgia, în grupa E de la Euro-2024, de la ora 22.00. Fanii au cântat imnul Deşteaptă-te, române şi au dansat pe acordurile melodiei Ciuleandra. Tot, sâmbătă, unul dintre cele mai aşteptate momente dedicate suporterilor români în timpul Euro 2024 din Germania va fi Parada Fanilor din Köln (Fan Walk).

Fanii vor avea astfel ocazia să meargă împreună către stadion, într-un grup organizat, pe un traseu care se va întinde pe aproximativ doi kilometri şi va dura în jur de 40 de minute. Pe parcursul acestui traseu, fanii vor primi mici drapeluri tricolore şi vor defila cu steaguri şi bannere către stadion. Parada Fanilor către stadionul din Köln va începe la ora locală 18:30, iar fanii sunt aşteptaţi la punctul de întâlnire de la ora 18:00 ca să facă poze, să se picteze pe faţă şi să primească steagurile şi bannerele pentru meci.

Citește și: Tarom anunță două curse speciale pentru suporterii care vor să ajungă la meciul România-Slovacia

Meciul va fi arbitrat de polonezul Szymon Marciniak va fi ajutat la cele două linii de Tomasz Listkiewicz şi Adam Kupsik, iar rezervă va fi Donatas Rumšas, din Lituania. În Camera VAR se vor afla polonezii Bartosz Frankowski şi Tomasz Kwiatkowski şi slovenul Nejc Kajtazovic.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită