Web Analytics
scris joi, 13.06.2024

EURO 2024. România are lotul cu cea mai mică valoare

Jucătorii din naţionala României au o valoare pe piaţa transferurilor de 91 de milioane de euro, cea mai mică valoare dintre echipele participante la Euro-2024, informează news.ro.
Albania are un lot mai valoros ca România, cotat la 139 de milioane de euro, iar adversara României din grupa E, Slovacia, are un lot de 161 de milioane de euro. Belgia are un lot de 669 de milioane de euro, iar jucătorii Ucrainei sunt cotaţi la 534 milioane de euro. Lider în clasamentul valorii loturilor este Anglia, (1,69 miliarde de euro) urmată de Franţa (1,41 miliarde de euro) şi Portugalia (1,22 miliarde de euro).
Potrivit Observatorului European al Fotbalului (CIES), în ceea ce priveşte vârsta medie a jucătorilor din lot, România este pe locul 15, cu 27,4 ani. Cea mai în vârstă echipă este Scoţia, cu 28,8 ani, iar cea mai tânără Cehia, cu 25,8 ani. Media de înălţime a naţionalei României este 1,83,4 metri, fiind pe locul 16, la egalitate cu Elveţia şi Turcia. Echipa cu cei mai înalti jucători este Serbia (1.86 metri), iar cea cu media de înălţime cea mai mică este Spania (1,81 metri).
În ceea ce priveşte numărul de jucători din naţională care evoluează în alte campionate, Danemarca şi Albania au doar fotbalişti din străinătate. România are 73% în lot fotbalişti din alte campionate şi este pe locul 14. Naţionala cu cei mai puţin jucători proveniţi din alte campionate este Anglia, doar 8%. În baza acestor calcule, Germania, Spania, Franţa şi Angllia sunt favorite să ajungă în semifinale la Euro-2024.

EURO 2024. România are lotul cu cea mai mică valoare

Citește și: Andrei Tofan, căpitan la FC Argeş: „Mi-am dat seama că am muncit prea mult aici ca să plec acum”
Conform calculelor totale, România este cotată pe locul 21, fiind urmată de Ungaria, Albania şi Georgia. În schimb, site-ul francez RMC se întreabă: Dacă surpriza acestui Euro-2024 ar veni de la România? Românii sunt capabili de acest lucru şi au făcut deja senzaţie, terminând campania de calificare un prim loc incontestabil, în faţa Elveţiei. RMC subliniază că în 2016, tricolorii au fost foarte aproape de a surprinde Franţa în meciul de deschidere al Euro (victorie cu 2-1 pentru Les Bleus în ultimele minute).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită