Web Analytics

Eugen Florea: „Sunt singurul dintre păgubiţii BCR care am dat în judecată banca”

de | 11.10.2017 20:41 | Actualitate

6 eugen florea# Se împlinesc 4 ani de la jaful cutiilor de valori şi ancheta bate pasul pe loc # În octombrie 2013, piteșteanului Eugen Florea i-au dispărut 130.000 de dolari, 49.000 lei și mai multe obiecte din aur, printre care și un ceas Longines din aur masiv, moștenire de la tatăl domniei sale  # Jaful de la BCR Argeș s-a soldat cu o pagubă totală de aproape 1,6 milioane euro # Dosarul este din noiembrie 2013 în cercetare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Se împlinesc patru ani de când, în octombrie 2013, nu mai puțin de doisprezece argeșeni depuneau plângere la Poliție, reclamând că din cutiile de valori pe care le aveau la sucursala Argeș a BCR le-au dispărut mari sume de bani, cuprinse între 113.000 și 400.000 de euro. Valoarea totală a pagubei a fost estimată la aproximativ 1,6 milioane euro. Cazul a făcut mare vâlvă la vremea respectivă, însă din păcate pentru păgubiți nu s-a soluționat nici până acum, dosarul fiind preluat în noiembrie 2013, de la IPJ Argeș, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care nu a finalizat nici până acum cercetarea. Primul dintre păgubiți, omul de afaceri Eugen Florea, este singurul a dat în judecată BCR Argeș. Oficialii băncii au cerut inițial ca procesul să se judece la București, numai că cererea le-a fost respinsă, dosarul ajungând pe rând la Tribunalul Specializat Argeș și Curtea de Apel Pitești. De aici, dosarul a fost mutat din nou, de această dată la Tribunalul Argeș, iar primul termen va fi în această toamnă.

„Eu am făcut contract cu banca, și banca, în speță BCR, trebuie să răspundă, nu mă las până mor”

„Instanțele ne tot plimbă. Acum aștept să văd când se va stabili termenul. Continuăm judecata, voi merge până la final. Vreau ca cei de la BCR să îmi dea suma pe care am declarat-o și care mi-a fost furată. În caz că nu voi câștiga în România, voi merge la CEDO și la orice altă instanță internațională, indiferent cât va dura”, spune Eugen Florea.
Legat de faptul că de patru ani se tot bate pasul pe loc în dosarul celui mai mare jaf din sistemul bancar argeșean, Eugen Florea ne-a declarat: „Nu mi se pare ceva neobișnuit, la câte probleme, nereguli și tergiversări vedem tot timpul în țara asta. Ăștia suntem, sunt greu de schimbat multe. Asta e România. De la Parchetul Înaltei Curți nu am mai primit niciun răspuns. Eu sunt singurul dintre păgubiți care am dat banca în judecată. Sunt banii familiei mele. Eu am făcut contract cu banca, și banca, în speță BCR, trebuie să răspundă, nu mă las până mor. Cât despre cei care au comis jaful, e treaba autorităților competente. În orice caz, bandiții care au comis jaful sunt mai deștepți decât ăștia din bancă și care sunt plătiți să aibă grijă de economiile noastre. Am plătit pentru o casetă de valori, am avut contract, nu am întârziat nicio zi și cu asta basta. Banca să îi caute pe suspecți și să îmi dea banii. Aveau paznic, aveau angajate la ușă. Imposibil să nu se fi auzit ceva atunci când bandiții au operat la BCR. Era o liniște mormântală în camera de tezaur, se auzea și musca”.

Actele suspecţilor erau pe numele unui portughez şi ale unui grec

Eugen Florea este primul care a depus plângere la Poliție, pe 25 octombrie 2013. Acestuia i-au dispărut 130.000 de dolari, 49.000 lei și mai multe obiecte din aur, printre care și un ceas Longines din aur masiv, moștenire de la tatăl domniei sale.
Printre păgubiți s-au numărat și Lucian Comănescu, patronul de la Agrolact și Octavian Ilinca, fratele omului de afaceri Ovidiu Ilinca, zis și Marinuș, mâna dreaptă și asociat, multă vreme, al fostului primar Frătică de la Bradu. Lui Octavian Ilinca i-au dispărut 131.000 de euro din caseta de valori închiriată la sucursala Argeș a BCR.
Surse apropiate anchetei ne-au precizat că actele de identitate ale celor două persoane bănuite că ar fi comis jaful erau pe numele unui portughez și al unui grec. Există însă suspiciuni privind legalitatea documentelor. În orice caz, cele două persoane bănuite că ar fi comis jaful nu au fost prinse nici până în prezent.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii