Web Analytics

”Eu promit doar ceea ce pot face”

de | 17.05.2012 19:04 | Politica si Administratie

# Declară Dorin Mihail Bărbuceanu, candidatul USL la Primăria oraşului Ştefăneşti.

# Domnule primar, realizările dumneavoastră din ultimii patru, chiar din ultimii opt ani în fruntea orașului Ștefănești sunt cunoscute de către locuitorii localității. Cu toate astea, presupun că mai aveți multe de făcut.
– Da, așa este. În cele două mandate consecutive în fruntea orașului am făcut multe lucruri, dar sunt unele care trebuie continuate și altele care trebuie demarate. Eu nu sunt genul de om care să promită ceva doar pentru a câștiga voturi, ci sunt primarul care întotdeauna a făcut ceea ce a promis, pentru că sunt om de cuvânt și de onoare. 
# Aveți contracandidați destul de serioși la alegerile din 10 iunie. De ce trebuie să rămâneți dvs în fruntea orașului și care sunt proiectele pe care doriți să le realizați în următorii patru ani?
– Mi se pare normal să finalizez proiectele demarate, mai ales că sunt de anvergură, dar și să continui parteneriatul cu locuitorii orașului, pentru că dumnealor le-am dedicat ultimii opt ani din viață. Cetățenii mă știu ca fiind un om onest, care nu promite dacă știe că nu poate să facă, pentru că asta ar însemna că-i mint, ori eu nu mint. În privința proiectelor pentru următorul mandat, acestea vizează patru domenii majore: infrastructura, lucrările edilitar-gospodărești, domeniul social, precum și învățământul, cultura, sănătatea și cultele.
# Drumurile din Ștefănești sunt asfaltate, aveți o rețea de gaze la care sunt racordați foarte mulți dintre locuitorii orașului și s-au făcut progrese și în privința extinderii rețelei de canalizare. Ce ar mai fi de făcut în plus?
– Trebuie să continui lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare atât prin accesarea de fonduri europene, cât și din surse proprii, de la bugetul local. În fiecare zonă a orașului vor fi construite stații de stocare și pompare a apei potabile, pentru a permite alimentarea fiecărei locuințe, indiferent de zona în care se află amplasată. Un alt obiectiv este asfaltarea tuturor străzilor și aleilor care nu au fost asfaltate până acum. La rândul ei, extinderea rețelei de gaze naturale către zonele Golești și Enculești este o necesitate pentru locuitori. În noul mandat voi amenaja trotuare stradale pe toate căile de acces între cartierele orașului și voi reabilita sau construi podețe în toate zonele în care această investiție este necesară. Extinderea rețelei de canalizare pluvială atât de utilă unui oraș, va fi de asemenea realizată. Nu în ultimul rând, tot la capitolul infrastructură vor fi accesate surse de finanțare în vederea regularizării cursurilor pâraielor Valea Mare, Izvorani și Ștefăneasca.

„Continuarea lucrărilor edilitar-gospodărești este obligatorie pentru un oraș european”

# Care sunt prioritățile în domeniul învățământului, culturii, sănătății și cultelor?
– La acest capitol trebuie finalizate lucrările de modernizare a unităților de învățământ și, de asemenea, vor fi introduse utilitățile în toate instituțiile publice. Finalizarea bazei sportive Golești reprezintă pentru mine o prioritate, cum tot prioritate reprezintă și modernizarea spațiilor necesare bunei desfășurări a activității unităților sanitare. Fac precizarea că este necesară construirea a două grădinițe în zonele Valea Mare și Izvorani, cele existente nemaioferind condiții propice procesului de învățământ. Nu în ultimul rând, voi reamenaja fosta sală de cinematograf din cadrul Clubului Ștefănești și voi continua să sprijin lăcașele de cult.
# În legătură cu asigurarea transportului gratuit pentru elevi ce ne puteți spune?
– Este o problemă care va fi rezolvată în curând, pentru că vom achiziționa microbuze care să asigure transportul gratuit pentru toți elevii din învățământul școlar gimnazial. În acest moment avem un singur microbuz care transportă copiii din Zăvoi la școala de la Valea Mare și care, din cauza numărului mare de curse pe care trebuie să le facă, nu poate asigura și transportul elevilor din celelalte zone ale orașului. De altfel, dacă în celelalte zone sunt mijloace de transport public, zona Zăvoi nu beneficiază de transport public de persoane. 
# Din punct de vedere al lucrărilor edilitar-gospodărești, care sunt cele mai importante obiective?
– Continuarea lucrărilor edilitar-gospodărești este obligatorie pentru un oraș european, așa cum îmi place să cred că este orașul Ștefănești. Un prim obiectiv îl reprezintă reamenajarea parcului din zona cartierului Ștefăneștii Noi, precum și modernizarea locurilor de joacă pentru copii. Deși gunoiul se ridică periodic, cred că trebuie aduse îmbunătățiri serviciului de colectare a gunoiului menajer. Pentru mine, foarte importante sunt de asemenea blocurile din centrul orașului, motiv pentru care vreau să accesez programe pentru repararea acoperișurilor acestora, precum și pentru anveloparea termică. Un alt obiectiv pentru următorii patru ani este construirea unei piețe agro-alimentare. Deși suntem un oraș încă mic, ne aflăm în plină dezvoltare și extindere, iar o piață este necesară atât pentru cetăţeni, cât și pentru producătorii agricoli locali. Balastarea tuturor căilor de acces și crearea de noi drumuri pentru zonele de extindere a intravilanului, precum și modernizarea rețelei de iluminat stradal și sprijinirea extinderii rețelei electrice pentru zonele de locuințe nou create, vor fi de asemenea realizate. La acest capitol amintesc și definitivarea aplicării legilor fondului funciar, precum și soluționarea litigiilor existente.

„Reabilitarea locuinţelor sociale constituie o prioritate majoră”

# Domeniul social este unul cât se poate de sensibil. Ce ne puteți spune despre acest domeniu?
– Într-adevăr, problemele sociale sunt cele care te afectează cel mai mult din punct de vedere sufletesc. Poate și de aceea am acordat o atenție deosebită cazurilor sociale și voi continua să sprijin cât de mult pot familiile cu probleme. O categorie pentru care am un respect aparte sunt pensionarii, motiv pentru care doresc să înființez un club în care să-și petreacă într-un mod plăcut timpul liber.
# Locuințele sociale, sau mai bine zis starea lor, reprezintă o reală problemă.
– Da, așa este. Reabilitarea lor constituie o prioritate majoră, motiv pentru care sperăm ca prin intermediul fondurilor europene sau guvernamentale să le putem reabilita într-o perioadă de timp cât mai rezonabilă.
# Cum vedeți problema câinilor fără stăpân?
– Cu această problemă se confruntă nu doar orașul Ștefănești, ci toate orașele din țară. Deși se spune că avem cadru legislativ, acesta este extrem de restrictiv în anumite privințe. Am găsit soluțiile de rezolvare a acestei probleme, pe care le vom pune în aplicare în colaborare cu ONG-uri și cu fundații de protecție a animalelor, astfel încât numărul câinilor fără stăpân să scadă considerabil.
# Care este mesajul dvs pentru locuitorii orașului Ștefănești?
– Să vină la vot pe 10 iunie să-și exercite acest drept și să aibă încredere în mine. Sunt un om mult prea serios ca să promit ce nu pot să fac, iar oamenii din Ștefănești știu acest lucru. 
M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii