Web Analytics

Estera Stămoiu, președintele OAMGMAMR ARGEȘ: „Doar împreună putem să punem punct sacrificiilor! Să ne vaccinăm! Astăzi!”.

de | 12.11.2021 15:43 | Actualitate

 

Președintele Ordinului Asistenților Medicali Filiala Argeș, Estera Stămoiu, și-a exprimat solidaritatea cu toți cei care, în această perioadă, fac tot ce este posibil pentru salvarea cât mai multor vieți.

,,De aproape doi ani asistenții medicali muncesc diferit. De aproape doi ani, asistenții medicali au transformat locul de muncă în a doua casă sau, mai bine zis, în prima casă. De aproape doi ani, duc război cu un virus ucigaș, se luptă pentru viață. Fiecare asistent medical și medic se află într-o luptă continuă pentru fiecare gură de oxigen. Este o luptă inegală și, zilnic, numărul celor decedați ajunge la cifre încă dramatice. Și suferința umană pare că nu se mai sfârșeste…Și trăirile asistenților medicali, ca răspuns la suferința umană, au un impact profund. Ascultându-le mărturiile emoționante aud frecvent: <<Încă am putere să îngrijesc pacienții, dar nu mai pot să văd atâta suferință, nu mai pot să văd cum mor pacienții>>.

 Citește și Rata de pozitivare Covid-19 a scăzut la 10%, în România

Aceasta este scurta imagine a ceea ce trăim. Și acesta este momentul în care trebuie să ne unim forțele pentru a ne salva, pentru a sfârși suferința. Este necesar să înțelegem că, pentru a reuși să învingem pandemia de coronavirus, putem să facem fiecare dintre noi ceva: să ne vaccinăm! Din grijă pentru sănătatea noastră și din grijă pentru toți semenii.

Trăim la extreme, divizați în funcție de opinii, și, în timp ce asistenții medicali și medicii își riscă propriile vieți pentru a le salva pe ale pacienților, sunt voci care contestă eficacitatea vaccinului. Este trist ce se vede în oglinda realității, dar timpul ne presează și doar acționând putem contribui la evitarea pierderilor de vieți omenești.

Ca om, ca asistent medical, dar și ca lider al asistenților medicali argeșeni, pledând pentru prevenție, pledând pentru vaccinare, pledez de fapt pentru viață.

Este absolut indispensabil să ne îndreptăm atenția către mesajul medicilor, al asistenților medicali a căror epuizare se apropie de limită, dar a căror determinare pentru a vindeca este inepuizabilă. Au căutat necontenit surse și resurse, s-au sprijinit unii pe alții, și-au suplimentat, voluntar, orele de muncă și sunt forțați de împrejurări să își desfășoare activitatea în condiții grele, captivi în costumele de protecție .

Ce ne revine nouă de făcut? Să îi sprijinim! Să le fim solidari pentru ca dedicarea și truda lor să nu se irosească zadarnic. Să ne vaccinăm pentru a nu ajunge suferinzi pe un pat de spital cu șanse incerte de supraviețuire! Să ne vaccinăm pentru a nu le fi și noi povară celor atât de istoviți! Avem dovada incontestabilă că vaccinarea scade semnificativ incidența bolii. Avem fapte, nu vorbe!

Să ne vaccinăm pentru a nu aglomera un sistem de sănătate la care nu mai au acces cei cu alte afecțiuni la fel de grave și care au nevoie urgentă de tratament!

Știm cu toții că de ajutorul, promptitudinea și profesionalismul medicilor și asistenților medicali depind multe vieți, depinde sănătatea noastră.

În timp ce alte țări se pregătesc să se întoarcă la un trai normal sau deja s-au întors, România încă duce o luptă grea. Adresez tuturor argeșenilor un mesaj de solidaritate: Doar împreună putem să punem punct sacrificiilor! Să ne informăm corect, să avem încredere în specialiști! Să ne vaccinăm! Astăzi!”.

Antoniu Neguț

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii