Web Analytics
scris marți, 04.06.2024

Esteban Orozco, încă o convocare la naționala Guineei Ecuatoriale

Fotbalistul Esteban Orozco bifează o nouă convocare la reprezentativa Guineei Ecuatoriale. Fundașul echipei FC Argeș face parte din lotul care va înfrunta miercuri, de la ora 22.00, în deplasare, Tunisia. Confruntarea de pe stadionul Olympique Hammadi Agrebi (Radès) contează pentru primul tur al calificărilor pentru Cupa Mondială din 2026, competiție care va fi găzduită de SUA, Mexic și Canada.

Esteban Orozco, încă o convocare la naționala Guineei Ecuatoriale

Guineea Ecuatorială a fost repartizată în grupa H, în care se mai regăsesc Namibia, Tunisia, Liberia, Malawi și Sao Tome and Principe. După primele două etape disputate, grupa este condusă de Namibia și Tunisia, ambele cu câte 6 puncte fiecare.

Citește și Val de pensionări puse pe seama depresiei a unor funcționari MAI. DGA s-a sesizat din oficiu

Guineea Ecuatorială a pierdut la masa verde, 0-3, partidele cu Namibia și Liberia, deși pe teren câștigase aceste meciuri, scor 1-0, ambele goluri fiind marcate de Emilio Nsue, cel mai bun marcator al Cupei Africii pe Națiuni din acest an. Comisia de Disciplină a FIFA a dat acest verdict, întrucât Nsue nu era eligibil. Forul de la Zurich îi respinsese cererea de a schimba naționalitatea, deoarece acesta a dobândit cetățenia ecuatoguineeană abia după ce a jucat la nivel de juniori pentru Spania.

Până atunci, el jucase deja două meciuri pentru fosta colonie spaniolă în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014, iar Guineea Ecuatorială a fost ulterior amendată. În ciuda acestor hotărâri, Nsue a continuat să joace pentru Guineea Ecuatorială, inclusiv în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2018 și 2022, plus că a participat la trei turnee ale AFCO.

Conform regulamentului, jucătorii care reprezintă o țară la nivel de juniori pot solicita să schimbe apartenența internațională atâta timp cât nu au fost convocați la nivel de seniori – și atâta timp cât au dublă cetățenie.

Sursa: www.argesfc.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

A ieșit cu mașina în decor

Noaptea trecută, pompierii de la Detașamentul Pitești au intervenit cu două echipaje în cazul unui...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită