Web Analytics

Emil Săndoi: „Nu vrem ca arbitrii să ne judece ca pe o echipă ce joacă de amorul artei”

de | 1.11.2018 13:01 | Sport

FC Argeş şi-a mai spălat din păcatele din eșecul de săptămâna trecută de la Constanţa, 1-3 cu SSC Farul, cu un succes la scor cu ultima clasată, Dacia Unirea Brăila. FC Argeș a învins cu 4-1, iar tânărul atacant Cătălin Barbu a fost unul dintre remarcații partidei, înscriind ultimul gol alb-violet cu o execuție de mare finețe, lob de la 20 de metri. După 14 etape, FC Argeș ocupă locul patru, cu 28 de puncte, la 4 puncte de prima clasată, Chindia Târgoviște.

Emil Săndoi, antrenorul FC Argeș, a făcut pentru “Jurnalul de Argeș” o analiză a evoluțiilor echipei de până acum, făcând referire inclusiv la arbitraj.
”În general, evoluția echipei a fost constant bună. După primele 14 etape, avem doar două înfrângeri. Se putea și mai mult. Am făcut unele greșeli individuale, care ne-au costat puncte”, spune Emil Săndoi.
Antrenorul alb-violet a făcut referire și la arbitrajul ce a dezavantajat echipa în mai multe situații-cheie: ”În 14 etape disputate până acum am avut doar o lovitură de la 11 metri acordată. Au fost mai multe momente-cheie când am fost dezavantajați. Este poate și din cauza faptului că s-a tot vehiculat mult timp informația că noi nu avem drept de promovare. Nu zic că arbitrii greșesc intenționat, dar zic că, atunci când ei intră să ne arbitreze, se gândesc poate: «Dom’ne, ăștia oricum sunt în față, nu mai pot să promoveze, nici nu retrogradează. Hai să îi judecăm cu jumătăți de măsură». Nu e normal. Și la ultimul meci, cu Brăila, am avut un penalty clar neacordat, la scorul de 1-0 pentru noi. Nu vrem ca arbitrii să ne judece ca pe o echipă ce joacă de amorul artei. Nu, noi nu jucăm așa”.
Emil Săndoi a vorbit pentru “Jurnalul de Argeș” și legat de faptul că echipa pe care o antrenează a avut un program foarte ciudat, inclusiv cu pauze prea scurte între meciuri sau cu partide jucate la temperaturi foarte mari: ”O să vă dau un exemplu. Am jucat miercuri seara cu Mioveni și apoi sâmbătă dimineața cu Daco-Getica. Puțin peste 48 de ore pauză, refacerea a fost din scurt. În prima etapă am jucat pe o temperatură infernală. Am avut și meciuri jucate la ora 13 sau la ora 15, în timp ce alte echipe nu au avut același program ca noi”.

„Nilă va fi indisponibil până în iarnă”

Legat de faptul că deocamdată FC Argeș nu are drept de promovare, Emil Săndoi spune că ”nu putem să vindem pielea ursului din pădure. Pe noi ne interesează fiecare partidă, noi jucăm fiecare partidă la capacitate maximă și cred că am demonstrat asta până acum. Vom vedea ce va fi la finalul campionatului”.
În ceea ce privește lotul actual și problemele avute, Emil Săndoi ne-a declarat: ”Am avut ghinion și cu accidentările, au fost mai multe pe parcursul primelor 14 etape. A fost accidentarea lui Buhăescu. Nilă s-a accidentat și probabil că va fi indisponibil până în iarnă”.
Antrenorul celor de la FC Argeș are cuvinte de laudă pentru Cătălin Barbu, tânărul jucător care a înscris un gol superb în ultima partidă de campionat: ”Când am venit eu la echipă Cătălin Barbu juca în bandă. I-am spus: «Tu o să joci în centru». A dat satisfacție. Contează, bineînțeles, și intuiția antrenorului. Barbu e un tânăr de perspectivă”.
Pentru Emil Săndoi, un element foarte important este și stabilitatea pe care o conferă conducerea clubului: „Nu am ce să reproșez conducerii clubului. A luat echipa din Liga a IV-a, a promovat-o în Liga a III-a, apoi echipa a ajuns în Liga 2 și sezonul trecut a terminat pe locul patru. Suntem în plutonul fruntaș acum. Salariile sunt achitate la zi. Nu au fost probleme financiare”.
Următorul meci al FC Argeș va fi vineri, 2 noiembrie, cu începere de la ora 18, pe terenul celor de la Ripensia Timișoara, echipă aflată pe locul 16 în clasament.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii