Web Analytics

Emanuel Soare a semnat o ultimă decizie înainte de a pleca din funcția de prefect

de | 3.03.2021 19:51 | Actualitate, Politica si Administratie

Azi, Emanuel Soare a semnat o ultimă decizie înainte de a pleca din funcția de prefect. A atacat în contencios hotărârea Consiliului Local Curtea de Argeș prin care Ștefan Dumitrache de la PSD a fost ales ca viceprimar. Până când se pronunță instanța, Curtea de Argeș rămâne fără viceprimar.

Contactat telefonic, Emanuel Soare a declarat: „Într- adevăr, a fost contestat în contencios-administrativ, deoarece acolo nu s-a respectat procedura legală de alegere a viceprimarului, efectuându-se, de exemplu, două tururi de scrutin, ceea ce nu este permis de lege. Legea spune clar că viceprimarul se alege cu majoritate simplă plus unu. Acolo nu au respectat acest lucru. Noi am fost sesizați, am verificat, am cerut toate documentele și, constatând că s-a încălcat legea, a trebuit să atacăm în contencios. În momentul în care am atacat și am comunicat Consiliului Local acest lucru, actul este suspendat, deci, practic, nu mai există viceprimar acolo. Procesul își urmează cursul. Dacă instanța aprobă, ei vor trebui să refacă alegerile. Dacă instanța nu ne dă nouă câștig de cauză, atunci viceprimarul își va relua activitatea. Dar cât timp speța se judecă, actul este suspendat, deci nu au viceprimar”.

Emanuel Soare a spus că au mai fost câteva situații asemănătoare în județ și un astfel de proces ar putea dura chiar 2-3 luni. Reamintim că Emanuel Soare este unul dintre cei doi subprefecți, numit oficial astăzi. Citește și Oficial. Emilia Mateescu, noul prefect al Argeșului. Emanuel Soare, subprefect

M. T.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii