Web Analytics

Un elev piteştean a câştigat aurul la Balcaniada de mate, fără nicio oră de meditaţie dar cu suport total din partea antrenorului său, profesorul de mate

de | 8.07.2021 14:33 | Actualitate, Dezvăluiri

Un elev al Școlii ”Mihai Eminescu” din Pitești a obținut Medalie de aur pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică, ce a avut loc în perioada 29 iunie-5 iulie în Republica Moldova. Din cauza pandemiei, JBMO 2021 a fost organizat online, într-un format virtual. Societatea de Științe Matematice din România a selectat în prima jumătate a acestui an un lot național format din cei mai buni 6 elevi din țară la nivelul claselor a VII-a și a VIII-a, lot din care a făcut parte și piteșteanul Emanuel Mazăre. Concursul s-a desfășurat într-un centru de examen național, cu supraveghere video, monitorizată de țara organizatoare. În România, centrul de examen a fost organizat, în condiții excelente, la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București. În clasamentul neoficial pe națiuni, România a ocupat detașat locul întâi, cu 193 de puncte, la mare distanță de celelalte locuri de pe podium (Bulgaria – 120 de puncte, respectiv Turcia – 111 puncte).

Tatăl lui Emanuel: „Nu a făcut nicio ședință de meditație dar a beneficiat de tot suportul profesorului său”

„A fost o competiție importantă, normal că suntem mândri, ca părinți. Au fost 128 de participanți din 21 de țări. Acum, Emanuel intră în clasa a VIII-a, nu știm încă unde va alege să își continue studiile liceale. A primit o invitație de la Liceul Teoretic Internațional de Matematică București sau, dacă nu, Odobescu… Încă nu știm. Să își ducă visul mai departe! El este liber, el și-a ales, nu avem nicio influență asupra lui. Noi doar îl ajutăm. Când solicită, îl ajutăm. Este crescut liber. Nu a făcut nici o ședință de meditație, dar a beneficiat de suport total și pregătire corespunzătoare unui astfel nivel, de pregătire din partea profesorului lui, Marian Haiducu, profesor care, pentru ca Emanuel să își îndeplinească visul, l-a coordonat chiar și în zilele de sâmbătă și duminică! O astfel de performanță se obține doar în echipa elev-profesor-părinte! Emanuel nu se joacă pe calculator. O făcea când era mai mic. L-a enervat că i-a furat cineva contul și i-a blocat canalul și de atunci nu a mai intrat deloc. A început această pasiune, matematica”, ne-a destăinuit Alin Mazăre, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Electronică, Calculatoare și Inginerie Electrică din cadrul Universității Pitești.

Emanuel Mazăre: „Am muncit, am luptat”

„Sigur că sunt fericit. Nu știu dacă mă așteptam sau nu la acest rezultat. Eu am muncit. Am luptat. În principal, studiu individual alături de profesorul de la clasă, dar în principal studiu individual. Marian Haiducu îl cheamă pe profesorul meu, care a mai colaborat cu domnul profesor Adrian Țurcanu, în trecut profesor la mine la școală. Nu, nu știu unde voi merge la liceu, că, dacă știam, îi spuneam și lui, nu avem secrete între noi”, spune Emanuel.
Citește și Încă un trofeu pentru olimpicul Costin Oncescu
Citește și O elevă de la „Brătianu” a câştigat medalia de aur la Balcaniada de Geografie
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii