Web Analytics

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om de pe planetă. Cine i-a luat locul

de | 3.01.2023 09:54 | Actualitate, Home

Elon Musk nu mai este el mai bogat om din lume, averea acestuia fiind în declin. Fondatorul Tesla a pierdut 200 de milioane de dolari după ce a cumpărat Twitter.

Citește și: O mare tenismenă, diagnosticată cu două tipuri de cancer

Averea acestuia era de 340 de miliarde de dolari în urmă cu 14 luni. Ea este evaluată acum la 137 de miliarde de dolari, ceea ce l-a costat distincţia de cel mai bogat om din lume. Acest titlu îi revine acum preşedintelui brandului francez de lifestyle LVMH, Bernard Arnault, care are o avere de 162 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, citat de Agerpres.

Citește și: Turcia a introdus o nouă taxă turistică

Musk, care deţine compania de maşini electrice Tesla şi compania de aeronautică SpaceX, a achiziţionat în octombrie platforma de socializare Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, moment care a coincis cu o depreciere continuă a valorii acţiunilor Tesla, despre care unii acţionari nu cred că este o coincidenţă. Omul de afaceri miliardar a folosit platforma Twitter pentru a-şi promova politica, ceea ce l-a făcut în mare măsură nepopular în rândul progresiştilor care tind să susţină afaceri precum Tesla, care promovează energia alternativă. Tesla a înregistrat o scădere de 65% a valorii acţiunilor în 2022, cu o scădere de 44% în decembrie. Musk a vândut miliarde de dolari în acţiuni ale companiei în eforturile de a face Twitter profitabil.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *