Web Analytics
scris miercuri, 22.05.2024

Elon Musk cere arestarea lui Anthony Fauci, după ce Institutul Național de Sănătate al SUA a recunoscut că a finanțat cercetări pre-Covid în China

Elon Musk a cerut arestarea și urmărirea penală a doctorului Anthony Fauci, după ce Institutul Național de Sănătate a recunoscut în fața Congresului că a finanțat cercetări riscante de tip „gain-of-function” în Wuhan, China, înainte de izbucnirea pandemiei COVID-19 în SUA, relatează New York Times.

Elon Musk cere arestarea lui Anthony Fauci, după ce Institutul Național de Sănătate al SUA a recunoscut că a finanțat cercetări pre-Covid în China

„Procuror/Fauci”, a scris pe Twitter miliardarul CEO al Tesla și SpaceX și proprietar al rețelei de socializare X, împărtășind prima pagină a ziarului The Post de vineri, care conține o fotografie a lui Fauci și titlul „MINCIUNI ȘOCANTE”. Directorul adjunct principal al NIH, Lawrence Tabak, a mărturisit joi, în cadrul unei audieri a unei subcomisii a Camerei Reprezentanților, că guvernul american a finanțat într-adevăr cercetări periculoase la Institutul de Virusologie din Wuhan, care a modificat coronavirusul liliacului cu puțin timp înainte de izbucnirea epidemiei, la sfârșitul anului 2019.

Citește și: Specialist oncolog din Japonia: Vaccinurile Covid sunt vinovate de explozia de Turbo-Cancere

„Dr. Tabak, a finanțat NIH cercetările de obținere a funcțiilor la Institutul de Virologie Wuhan prin intermediul [organizației nonprofit cu sediul în Manhattan] EcoHealth [Alliance]?”. , a întrebat reprezentantul Debbie Lesko (R-Ariz.) din cadrul Subcomitetului select pentru pandemia de coronavirus. „Depinde de definiția pe care o dați cercetării de tip gain-of-function”, a răspuns Tabak. „Dacă vorbiți despre termenul generic, da, am făcut-o.”

Răspunsul lui Tabak intră în conflict cu mai multe dezmințiri înflăcărate ale lui Fauci. „NIH nu a finanțat niciodată și nu finanțează în prezent cercetarea de tip gain-of-function în cadrul Institutului de Virusologie Wuhan”, a declarat Fauci, acum în vârstă de 83 de ani, în fața Congresului în mai 2021. Musk nu a precizat ce acuzații penale ar trebui să i se aducă lui Fauci, deși sperjurul și minciuna în fața Congresului sunt opțiuni evidente și au fost recomandate de republicanii din Congres. Ambele infracțiuni pot fi pedepsite cu până la cinci ani de închisoare și, în general, au un termen de prescripție de cinci ani.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită