Web Analytics

Eliminarea facilităţilor acordate studenţilor la transportul cu trenul – măsură lipsită de transparenţă

de | 9.02.2021 22:56 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Iniţiativa de eliminare a facilităţilor privind transportul feroviar acordate studenţilor din România este o măsură lipsită de transparenţă şi nu a fost discutată cu organizaţiile reprezentative, afirmă Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) într-un comunicat transmis AGERPRES.

Foto: Studenți și elevi, la cozile de la ghișeele din gări. (Agerpres)

Citește și: Sondaj de opinie: Percepția publică asupra vaccinării. Încrederea românilor în vaccinarea anti COVID-19

Această măsură este contestată de Liga Studenţilor Români din Străinătate, Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România şi Uniunea Studenţilor din România.

„Atragem atenţia asupra lipsei de transparenţă a acestui proces, în condiţiile în care măsurile recent propuse, ce afectează direct studenţii, nu au fost discutate cu organizaţiile reprezentative. Ne manifestăm dorinţa de a remedia acest lucru, atât ca parteneri de implementare pentru texte legislative de interes pentru comunitatea studenţească din România, cât şi specific, pentru situaţia actuală”, se arată în comunicat.

Citește și: ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, pentru Jurnalul de Argeş: „Răbdare şi credinţă în Dumnezeu! Vom trece peste criză!”

Potrivit sursei citate, pentru soluţionarea situaţiei au fost trimise adrese către premierul României şi ministrul Transporturilor, în care este manifestată „dorinţa pentru un dialog deschis şi transparent cât mai curând”. (Agerpres)

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii