Web Analytics

Elevii vor merge fizic la școală, în localitățile cu incidența Covid sub 3 la mie

de | 19.11.2021 09:42 | Actualitate

Autoritățile au decis ca în localitățile cu incidența Covid sub 3 la mie, școlile și grădinițele să funcționeze de luni cu prezență fizică, indiferent de gradul de vaccinare a personalului didactic. Fiecare școală poate decide dacă testele de salivă pot fi efectuate și la domiciliu.

Potrivit ministrului interimar al Educației, în localitățile cu incidența Covid sub 3 la mie, școlile și grădinițele nu vor mai desfășura orele în funcție de rata de vaccinare a personalului didactic. Până acum, școlile făceau ore online dacă procentul profesorilor vaccinați anti-Covid era mai mic de 60%. Oficialul precizează că în acest moment, sunt 1.724 de localități cu astfel de incidențe.

 

Citește și: Comisia trimite România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru 44 de depozite neconforme pentru deșeuri

  • Este în curs de pregătire o hotărâre CNSU prin care ministerele Educației și Sănătății sunt abilitate pentru modificarea ordinului comun, încât să fie permisă prezența fizică la școli în localitățile cu rata de infectare sub 3 la mie, fără a mai depinde de rata de vaccinare a personalului din învățământ. Ziua de referință rămâne vineri, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii