Web Analytics

Elevii vor burse de merit de la 8.50!

de | 8.01.2022 21:19 | Cultură, Actualitate, Politica si Administratie

În data de 4 ianuarie 2022, a fost publicat, în Monitorul Oficial, Ordinul Ministerului Educaţiei nr. 5870/2021 pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor. Prin modificările aduse la nivelul ordinului se majorează plafonul de acordare a bursei de merit de la 8.5 la 9.5. De asemenea, se introduce o nouă condiție suplimentară prin care elevii pot avea maximum 10 absențe nemotivate pentru a beneficia de bursa de merit.

Citește și: Un nou scandal imobiliar în Piteşti / SC Titidan voia să ridice un bloc de 5 etaje pe doar 237 mp

Nemulțumirile elevilor, părinților și profesorilor și-au făcut prezența în spațiul public după publicarea acestui ordin. Astfel, Petre-Daniel Tîrziu, elev în clasa a XI-a la un liceu din Iași, Ștefan Alexoaie, elev în clasa a XI-a la un liceu din Botoșani, Alice Stoica, elevă în clasa a X-a la un liceu din Ploiești, Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani și Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea au inițiat o petiție pe platforma Declic, intitulată „Elevii vor burse de merit de la 8.50!”

„Faptul că ordinul a fost publicat peste noapte, din pix, neexistând vreun proiect în consultare publică pe site-ul Ministerului Educației, reprezintă o încălcare crasă a prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.” declară inițiatorii petiției.

Petiția poate fi semnată aici: https://campaniamea.declic.ro/p/burseelevi850.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii