Web Analytics

Elevii din Argeș și-au prezentat invențiile în cadrul Salonului Inovației și Creativității organizat de UPIT

de | 5.05.2017 09:06 | Actualitate

Salon4Inaugurat astăzi, în perioada 4 – 5 mai, la Universitatea din Pitești – sediul central din Târgu din Vale se derulează ”Salonului Inovației și Creativității Elevilor din Județul Argeș – SICEA”.

Evenimentul este organizat de Universitatea Pitești în colaborare cu Consiliul Județean Argeș și Inspectoratul Școlar Județean Argeș și este dedicat elevilor din învățământul preuniversitar, antrenând peste 1.000 de participanți – elevi expozanți și profesori coordonatori. Aflat la prima ediție, în cadrul Salonului Inovației și Creativității Elevilor din județul Argeș sunt prezentate 680 de lucrări din câte 20 de domenii tematice, de la cultură și design până la protecția mediului sau industria automobilistică sau aviatică, pentru ciclul gimnazial și cel liceal, domenii analizate de un juriu format din 20 de profesori din mediul preuniversitar desemnați de Inspectoratul Școlar Județean Argeș, împreună cu câte trei reprezentanți ai instituțiilor partenere – Consiliul Județean Argeș, Universitatea din Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș. Salonul a fost inaugurat de Ministrul Cercetării și Inovării, prof. univ. dr. Șerban Constantin Valeca, în calitate de cadru didactic al UPIT acesta fiind și unul dintre inițiatorii proiectului. De altfel, acesta a promis: “ până într-un an va deveni Salon național”

Cele mai bune lucrări vor fi premiate conform metodologiei de jurizare, parte componentă a Regulamentului salonului, Consiliul Județean Argeș asigurând premii în valoare totală de 28.000 lei (se vor acorda premiile I (350 lei), II (250 lei) și III (100 lei), pe fiecare secțiune, pentru gimnaziu, respectiv pentru liceu.
Primăria Orașului Mioveni va acorda, pentru fiecare din cele 20 de secțiuni, câte un Premiu Special, în valoare de 250 de lei, precum și Marele Premiu al SICEA, în valoare de 1.000 lei. Rotarexim va amenaja un cabinet școlar în instituția din care provine câștigătorul marelui premiu. Salonul Inovației și Creativității Elevilor din județul Argeș, ediția I – 2017, țintește ca obiectiv principal stimularea elevilor pentru creație, inovație și inventică. Prin participarea la astfel de evenimente sunt puse în valoare cele mai bune realizări ale elevilor și se creează premisele dezvoltării ulterioare a acestora în domenii care sunt bazate pe inovare și/sau creativitate. Întregul eveniment se desfășoară sub egida ”Conceput în România” și ”Fabricat în Argeș”, promovat de Consiliul Județean Argeș.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii