Web Analytics
scris joi, 03.11.2022

Elevii de la „Dinu Lipatti” au pictat un perete din curtea Spitalului de Pediatrie Pitești

Acțiune inedită în Pitești! Elevii de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” au pictat un perete din curtea Spitalului de Pediatrie Pitești. La proiectul de amploare s-a lucrat o lună, zilnic, și au participat toți elevii de la clasele de artă plastică și arhitectură. A fost pictată o lume de basm în care spațiul terestru, acvatic și cosmic se unesc, iar imaginea maternă este centrul de interes. Pictura are rolul de a alina suferința copiilor internați în cadrul spitalului.

Elevii de la „Dinu Lipatti” au pictat un perete din curtea Spitalului de Pediatrie Pitești

„Lucrăm de patru săptămâni zilnic. Am lucrat cu drag, pentru că de fiecare dată când auzeam plânsetele copiilor, eram și mai motivați să terminăm, chiar dacă am avut perioade când ne îngheța mâna pe pensule. A fost emoționant. Inițial, proiectul nu a fost gândit atât de complex. Toți colegii de la Liceul de Arte și toți elevii de la arte plastice și arhitectură au fost implicați. Zilnic au venit cam 40 de elevi. A fost un proiect de amploare, dar satisfacția de a aduce o bucurie copiilor a fost tot ceea ce ne-a trebuit”, a spus Laurențiu Baltă, profesor la Liceul de Arte „Dinu Lipatti”.

Culorile, rezistente la apă, au fost alese de echipa liceului și puse la dispoziție de conducerea spitalului.

Joi, 3 noiembrie, reprezentanții autorităților locale și județene au văzut pictura și i-au felicitat pe copii. Primarul Cristian Gentea a spus chiar că Primăria își dorește o colaborare cu liceul, pentru ca mai multe locuri din Pitești să fie pictate de elevi. Consiliul Județean Argeș a acordat diplome elevilor implicați în proiect.

Din echipă au făcut parte prof. Emanuel Fleancu, prof. Daniel Preduț, prof. Monica Dinu, prof. Adina Baltă, prof. Lavinia Vieru, prof. Silvia Horobeanu, prof. Adriana Sotir, elevii secției de Arte plastice și Arhitectură, inițiator fiind prof. Anca Diana Giura. Proiectul a fost coordonat de către prof. Laurențiu Ionuț Baltă, beneficiind de susținerea materială a Spitalului de Pediatrie Pitești.

Citește și Pădurile bavareze şi Munţii Făgăraş. O poveste despre cum să ajungi să trăieşti ca în Germania, lângă un parc naţional

Copiii au început deja alt proiect, la intrarea în spital, printr-un fluture care nu are corpul, ci numai aripile, unde copiii pot să își facă fotografii. Iar anul trecut, elevi ai liceului au pictat un zid de o dimensiune mai mare, la Baza Nautică de la Bascov- Budeasa.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *