Web Analytics

Elevi de la Palatul Copiilor din Pitești, premiați la Concursul Internațional „Basmele Reginei Maria”

de | 7.07.2022 09:15 | Actualitate, Cultură, Home

Miercuri, 6 iulie, la Palatul Elisabeta din București, a avut loc premierea elevilor participanți la Concursul Internațional Basmele Reginei Maria. Aflat la a XV-a ediție, este organizat de Palatul Copiilor din Craiova și se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române, şi al Alteţei Sale Regale, Principele Radu. 

La ceremonie, care s-a desfăşurat începând cu ora 12,00, au fost prezenţi peste o sută de elevi din Alexandria, Arad, Baia Mare, Bucureşti, Buzău, Câmpulung, Cluj, Craiova, Iaşi, Lipova, Sibiu, Slatina, Piatra Neamţ, Piteşti, Târgu Jiu, Vaslui, Vălenii de Munte.

Citește și: Tabere antice și demonstrații militare la Castrul Roman Jidova, între 8-10 iulie


Felicitându-i pe toţi copiii care au crezut în talentul lor, Principesa Sofia a găzduit, în numele Majestăţii Sale Margareta, în grădina Palatului Elisabeta, ceremonia de premiere a concursului.

Ediția de anul acesta a cuprins trei secțiuni: creație literară originală (basm și pagini de jurnal), artă plastică și artă digitală. 

Printre premianți, la secțiunea creație originală de basme și pagină de jurnal, s-au numărat cinci elevi de la Palatul Copiilor din Pitești. Patru dintre ei sunt de la cercul de Creație literară, coordonat de profesoara Simona Marineață, după cum urmează: premiul I a fost obținut de elevul David Benția, premiul al II-lea au luat elevii: Ana Maria Georgescu Ștefan Preoteasa și Andrei Oanță. De asemenea, premiul I a mai obținut și elevul Andrei Cîrstea, participant la cercul de Cultură și civilizație românească, coordonat de profesoara Mihaela Cîrstea. 

Basmele scrise de elevi au fost publicate într-un volum, care a fost înmânat fiecărui premiant împreună cu diploma. 

Elevii, părinții acestora și cadrele didactice au avut privilegiul să viziteze o aripă a Palatului Elisabeta, fiind introduși într-o atmosferă cu totul specială.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *