Web Analytics

Elevă decedată după întâlnirea cu un tânăr pe care l-ar fi cunoscut pe internet. Fata era drogată

de | 3.08.2023 16:47 | Actualitate, Home

O elevă de liceu de 16 ani din București a murit imediat după ce a avut o relație intimă cu un tânăr într-o casă din Dumbrava Roșie, județul Neamț. Ea se afla în acest județ pentru a participa la un concurs școlar, anunță TV Neamț.ro.

Citește și: Care sunt izvoarele cu apă potabilă din Pitești

Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni (30 spre 31 iulie). Fata a ajuns la Piatra Neamț duminică seara, în jurul orei 21.00, împreună cu alți elevi din București, pentru a participa la un concurs școlar organizat de elevii Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra Neamț. La gară, a fost întâmpinată de tânărul din Dumbrava Roșie, care a dus-o cu mașina și apoi într-o locație necunoscută, iar după aproximativ 3-4 ore au mers împreună la domiciliul său.

„La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanţă activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă. În cursul urmăririi penale, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care deţineau asupra lor diferite cantităţi de droguri”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar fi comercializat şi drogul de tip cristal, consumat de către minora de 16 ani şi considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicaţiei care a condus la decesul acesteia.

În urma cercetării la faţa locului şi a percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere şi mai multe obiecte purtând urme de substanţă 3-CMC.

În urma anchetei, procurorii vor stabili dacă tânăra a consumat drogurile din proprie voinţă sau le-a ingerat împotriva voinţei sale.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *