Web Analytics
scris sâmbătă, 06.01.2024

Elev orădean, admis la Academia Regală de Muzică din Londra şi la Conservatorul din Cincinnati

Un tânăr artist orădean multitalentat, clarinetistul Ion Lianu Popa, a fost admis, la 17 ani, la Academia Regală de Muzică din Londra, dar şi la Conservatorul Universităţii americane din Cincinnati, Ohio.

Elev orădean, admis la Academia Regală de Muzică din Londra şi la Conservatorul din Cincinnati

Citește și: Dramă în Argeș. Un bărbat de 73 de ani, găsit mort în Lacul Învârtita

Studiază clarinet, canto muzică uşoară şi pian, abordând cu succes mai multe genuri muzicale, unde obţine calificative maxime în concursuri. Este de patru ori olimpic naţional la clarinet şi totodată bursier al Uniunii Naţionale de Interpretare a Muzicienilor din România. Ion Lianu Popa a câştigat numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, printre care Premiul I la Concursul internaţional al tinerilor muzicieni „Nouvelles Etoiles” de la Paris. De asemenea, colaborează cu orchestrele Filarmonicilor din Oradea şi Piteşti şi se perfecţionează la masterclass-uri internaţionale. Pentru cariera sa artistică de excepţie de până acum, presa internaţională de limbă franceză dedicată copiilor supradotaţi ai lumii – pressekidsdumonde.fr – îl menţiona, în mai 2022, într-un articol pe Ion Lianu Popa ca fiind „un incredibil copil artist multitalentat, imposibil de neremarcat”.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/un-elev-oradean-a-fost-admis-la-academia-regala-de-muzica-din-londra-si-la-conservatorul-din-cincinnati-2638703

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *