Electroargeş va concedia aproximativ 200 de angajaţi până la sfârşitul anului

de | 25.12.2021 18:11 | Actualitate, Economie, Home

Electroargeş SA anunţă într-un comunicat publicat joi pe site-ul companiei şi pe portalul Bursei de Valori Bucureşti că va disponibiliza până la sfârşitul acestui an aproximativ 200 de angajaţi care au contract de muncă pe perioadă determinată. „Având în vedere notificările Alfred Karcher SE & Co. KG (…) şi previzionatul comenzilor recepționat de la Alfred Karcher SE & Co. KG, doar pentru lunile ianuarie și februarie 2022, care acoperă 40% din capacitatea de producție alocată acestui client, Electroargeş SA renunță la aproximativ 200 de salariați cu contract de muncă temporară, în perioada 15 – 30 decembrie 2021, în concordanță cu strategia companiei de redimensionare a structurii personalului și de alocare a acestuia pe proiectele actuale și pe proiectele în curs de dezvoltare”, se arată în comunicatul de presă semnat de Roxana Scarlat, vicepreședintele Consiliului de Administrație al companiei din Curtea de Argeş.

Contractul dintre Electroargeş şi Karcher nu va mai fi prelungit şi va înceta pe 30 iunie anul viitor, după cum ziarul nostru v-a informat.

CITEŞTE ŞI: Care este prima țară din lume care ar putea administra patru doze de vaccin împotriva COVID-19

„Electroargeş SA aduce la cunoștința acționarilor și potențialilor investitori că a recepționat astăzi, data de 06.12.2021, Notificarea Alfred Karcher SE & Co. KG prin care se comunică încetarea Contractului de furnizare („Supply Contract”) încheiat cu Electroargeş începând cu data de 30.06.2022 și Notificarea Alfred Karcher SE & Co. KG prin care se comunică încetarea Contractului de împrumut a sculelor și dispozitivelor (“Tool Loan Agreement”) încheiat cu Electroargeş începând cu data de 30.04.2022 și restituirea acestora până la data de 30.04.2022.

În perioada următoare Electroargeş va aduce la cunoștință acționarilor și potențialilor investitori demersurile pe care le va efectua compania având în vedere că notificările Alfred Karcher SE & Co. KG nu respectă prevederile contractuale și nici cerințele legale”, potrivit  comunicatului publicat la începutul lunii decembrie de Electroargeş.

CITEŞTE ŞI: VIDEO – Magazie cu fân din localitatea Beleţi Negreşti, distrusă de flăcări!

Electroargeş produce aspiratoare pentru grupul german, astfel că, peste 90% din comenzi provin de acolo. De altfel, conducerea companiei argeşene a vorbit în mai toate rapoartele financiare despre „dependenţa” de contractul cu nemţii şi despre diversificarea activităţii în vederea eliminării acesteia. (A.N)

Acest articol este despre: arges,companie,comunicat,concedieri,fabrica,salariati

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....