Web Analytics

Efectua transport de marfă ilicit în Curtea de Argeș

de | 25.07.2017 08:47 | Actualitate

marfaAPolițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș l-au depistat pe N.C., de 24 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care conducea o autoutilitară pe strada 1 Mai, din municipiul Curtea de Argeș, efectuând transport rutier de mărfuri, fără a deține licență de transport.

 

Operatorul de transport a fost sancționat contravențional conform HG.69/2012 cu amendă în valoare de 9.000 de lei, și a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, pentru 6 luni.

De asemenea, întrucât N.C. transporta cantitatea de 0,92 m.c. cherestea rășinoase, fără a deține documente de proveniență, acesta a fost sancționat contravenţional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodie Ocolului Silvic Vidraru.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 154 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 43.184 de lei și au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de circulaţie 11 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii