„Educaţia nu poate fi tratată ca o urgenţă contabilă. Legea trebuie construită transparent, nu impusă în grabă”, susține deputata Laura Gherasim (AUR).
Afirmația sa a fost făcută în contextul în care astăzi, „Guvernul României îşi va angaja răspunderea în faţa plenului reunit al Parlamentului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. Este un pachet legislativ cu impact major asupra administraţiei publice, economiei naţionale şi sistemului de învăţământ.
Citește și: InfoCons pe litoral : Salată Caesar cu până la 20 aditivi alimentari și 354.05 kcal
Asumarea vine fără dezbatere publică şi fără consultări instituţionale, deşi proiectul prevede modificări care afectează direct funcţionarea şcolilor şi condiţiile de muncă ale personalului din educaţie.
Este un act de minim bun-simţ instituţional să amendăm acest proiect şi să menţionăm clar: legislaţia actuală nu poate fi modificată fără o dezbatere transparentă, prin iniţiativă legislativă, aşa cum este firesc
într-un stat democratic.
Nu poţi legifera în 48 de ore doar pentru că trebuie să prezinţi un tabel „la timp” unor instituţii externe. Legile nu sunt simple foi de calcul. Sistemul de învăţământ nu este o anexă la un angajament politic.
România are obligaţia de a legifera pentru cetăţenii ei, în mod responsabil, transparent şi suveran – nu pentru a acoperi deficite generate de politici greşite, fără asumarea răspunderii de către cei care le-au provocat.
Citeste mai mult https://www.cotidianul.ro/educatia-nu-este-un-detaliu-contabil/
0 Comentarii