Web Analytics

„Sper ca fiecare dintre poliţişti să se fi rupt de metehnele trecutului”

de | 13.01.2011 15:34 | Actualitate

# Afirmă Dănuţ Dinu, noul ofiţer de presă al IPJ Argeş. Proaspăt numit în funcţia de purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţului Argeş, comisarul de poliţie rutieră Dănuţ Dinu priveşte cu optimism colaborarea cu presa şi vrea să ridice ştacheta cu privire la îmbunătăţirea continuă a imaginii instituţiei pe care o reprezintă.
# Ce aşteptări aveţi de la noua funcţie, din punct de vedere al carierei profesionale?
– Am acceptat această funcţie ca pe o provocare, pentru că eu consider că asemenea lucruri se fac cu suflet. Atât cât voi putea de mult, voi încerca să schimb în bine imaginea poliţiei române, pentru că această imagine a avut mult de suferit în ultimul timp. Poliţia înseamnă mult mai mult decât lucrurile urâte care se văd la televizor. Munca de poliţie înseamnă dăruire, respect şi sacrificiu de sine.
# Să înţeleg că motivaţia dumneavoastră pentru a îndeplini această funcţie nu este una materială, ci ţine mai degrabă de pasiune?
– Cu siguranţă este vorba mai mult de pasiune, pentru că nu se pune problema, ca funcţionar al statului, de o recompensă materială. Noi avem salariile pe care le avem, de bugetari, şi mai mult din pasiune am acceptat această funcţie, ca să fiu sincer. Sunt poliţist de 21 de ani şi am 28 de ani de când port uniformă, pentru că am făcut liceu militar şi şcoala de ofiţeri. Aşadar toată viaţa de până acum mi-am petrecut-o în haina statului şi îmi e dragă.
# De ce aţi fost preferat dumneavoastră?
– Deocamdată, eu sunt doar delegat pe acest post. Probabil că cei din conducere au apreciat activitatea mea anterioară şi relaţia mea bună cu presa şi au considerat că pot să-mi încredinţeze mie această funcţie.
# Puteţi să ne vorbiţi despre câteva din realizările mai deosebite din activitatea dumneavoastră anterioară, în cadrul Biroului de Poliţie Rutieră?
– Am lucrat la Poliţie Rutieră din anul 1990, m-am specializat în această muncă şi mi-a fost foarte dragă. Am avut şi două deplasări, una în Bosnia şi una în Kosovo, unde am lucrat ca poliţist pentru Naţiunile Unite, însă am revenit de fiecare dată la munca mea de poliţie rutieră. Am avut şi realizări, am avut şi foarte multe satisfacţii. Strada îţi oferă satisfacţii atunci când reuşeşti să-i identifici pe cei care îi pun în pericol pe alţi cetăţeni. Poate că cea mai mare realizare a fost faptul că am contribuit şi noi, prin munca noastră, la un climat de ordine şi siguranţă în trafic, pe raza judeţului.
# Prin natura muncii lor, lucrătorii de la Rutieră sunt mai supuşi tentaţiilor decât alţi lucrători de poliţie…
– Da, aşa este. În 21 de ani de activitate ca poliţist am trecut prin multe. Însă în urmă cu vreo trei ani, am avut o discuţie cu un coleg de-al dumneavoastră, din presa audio-vizuală, cu domnul Edi Vasile de la Antena 1, căruia i-am spus: „Cea mai mare dorinţă a mea este ca, atât cât voi lucra eu la Biroul Poliţiei Rutiere, la Piteşti, niciun poliţist să n-ajungă în spatele gratiilor pentru acte de corupţie”. Cel puţin până acum, când am plecat de la Poliţia Rutieră, nu s-a întâmplat aşa ceva, asta însemnând că poliţiştii rutierişti au o mentalitate sănătoasă şi sper din tot sufletul ca fiecare dintre ei să se fi rupt de metehnele nepotrivite care poate că au existat în trecut. Vă pot spune însă cu certitudine că, în Argeş s-a pus un accent foarte important pe lupta împotriva actelor de corupţie. În ultimii trei ani niciun poliţist rutier din Piteşti nu a fost cercetat pentru aşa ceva şi cred că acesta este un lucru pozitiv, înseamnă că ceva s-a schimbat în bine în mentalitatea poliţiştilor.
(Adriana Gândilă)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii