Web Analytics

Edilul Ţâroiu ia aproape 12 mii lunar din salariu plus un proiect UE

de | 26.10.2017 08:09 | Politica si Administratie

3 01# Venituri fără limite la Primăria Câmpulung # La fel, două doamne transferate de primar din mediu rural au venituri de 4,5 ori mai mari decât câștigau la primăriile Dragoslavele, respectiv Bughea de Sus

Cu bugetul secătuit prin ideea de lichidare a excedentului din anii anteriori, administraţia locală de la Câmpulung a aruncat cu banii în stânga şi în dreapta în acest an. S-au cheltuit sume imense pentru aşa-zisa instruire şi perfecţionare a personalului în staţiuni din întreaga ţară în care au fost trimişi cu însoţitori şi s-au majorat salariile până la plafonul maxim legal. Astfel, Primăria Câmpulung a ajuns în top în privinţa veniturilor funcţionarilor şi personalului contractual. Mai mult, după majorările din februarie şi iulie, au apărut alte creşteri salariale, printre beneficiari aflându-se şefii, în frunte cu primarul.

Bonus pentru Liviu Țâroiu din căpușarea unui proiect cu finanțare europeană

În ultimul deceniu, Câmpulungul a visat cai verzi pe pereţi, singura finanţare externă importantă atrasă fiind cea pentru proiectul de reabilitare a centrului istoric, un eşec care, ulterior, a secătuit bugetul cu opt milioane de lei. Şi nicio idee de modernizare a infrastructurii ca în celelalte localităţi urbane din Argeş, doar implementarea unor alte mici proiecte inutile precum cel care a vizat reducerea abandonului şcolar. Iar în acest an a apărut o altă nebunie: un proiect de circa patru milioane de euro denumit „Schimbă-ţi viitorul! Dezvoltarea economică şi socială a persoanelor defavorizate din zona de nord a municipiului Câmpulung”. O idee costisitoare, cu bani din afară, care are pretenţia că va duce la schimbarea în bine a vieţii câtorva sute de câmpulungeni.
Din purcoiul de bani, o parte va fi utilizată pentru amenajarea unui centru multifuncţional socio-medical, vor fi organizate cursuri de pregătire profesională şi de antreprenoriat, dar şi o tabără pentru copii. Obiective uşor de bifat, fără consecinţe deosebite, aşa cum de multe ori s-a dovedit în situaţii similare. Apoi, alţi bani vor fi folosiţi pentru răsplătirea celor care manageriază şi instrumentează proiectul. Iar printre aceştia se află şi oameni din Primăria Câmpulung. Şi nu orice oameni!
În iulie, primarul Liviu Ţâroiu a ajuns cu indemnizaţia la 9.425 lei, după ce, la început de an, nu sărea de 6.000 de lei. Acum a urcat la 11.781 lei datorită unui spor de 25% provenit de la implicarea edilului în implementarea proiectului cu schimbarea viitorului. Deja un scop a fost atins: viitorul financiar al primarului a fost schimbat.

Două achiziţii feminine din aparatul  primarului răsplătite cu venituri pe măsură

3 02Apoi, în horă au intrat şi două doamne, achiziţii recente din mediul rural ale mandatului lui Ţâroiu. Directoarea economică Violeta Iarca a fost săptămâna trecută citată ca martor în Dosarul Consultanţa, dar a avut bani să se ducă la Bucureşti. Tot datorită proiectului „Schimbă-ţi viitorul”, ea beneficiază de o majorare salarială de 50%. Adică, de la vreo 2.500 de lei în 2016 (Primăria Dragoslavele) şi 7.974 în iulie 2017, a ajuns la 11.961 lei. Se uită de sus la viceprimar şi secretar!
Pe de altă parte, Ramona Simion, recent perfecţionată şi însoţită la cursuri la Predeal, a trecut de la venituri puţin peste 2.000 de lei la Primăria Bughea de Sus, la 4.658 lei în iulie 2017. Proiectul cu schimbarea i-a schimbat şi ei situaţia financiară: a ajuns la 6.987 lei.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Auzi la el ce proiect lanseaza in acest oras „Schimbă-ţi viitorul! Dezvoltarea economică şi socială a persoanelor defavorizate din zona de nord a municipiului Câmpulung”. Pai unde sa lucreze mai primare cand tu nu esti in stare sa aduci un investitor in acest oras? Ca sa nu mai spunem ca pe aia care au vrut sa investeasca aici i-ai alungat cu seninatate.
    Pe cine reprezinti tu in acest oras? Pe noi toti cetatenii Campulungului sau doar pe aia cu care te duci la chefuri si te pun sa nu aduci pe nimeni si campulungenii sa ramana sa moara de foame?

  2. un tractoriist votat de niste imbecili care nunici un loc de munca sau care au fost lasati fara locuri de munca ,si care are numai corupti si spagari pe langa el