Web Analytics

Echipe desfiinţate şi meciuri cu câte şapte jucători în teren caracterizează fotbalul de nivel judeţean

de | 15.06.2017 20:55 | Actualitate, Sport

13 Ghiberdel01Un fenomen de-a dreptul incredibil caracterizează fotbalul la nivel de județ în Argeș. Lăsând la o parte situația financiară destul de precară, lipsa fotbaliștilor este fenomenul cel mai des întâlnit la Liga a IV-a și Liga a V-a. Demn de reținut că în ultima perioadă de timp o întreagă serie a fost desființată la Liga a V-a, în timp ce Liga a IV-a a rămas cu doar 15 echipe. Mai mult decât atât, există așadar meciuri care se termină înainte de cele 90 de minute regulamentare pentru că echipele rămân… atenție!… în șase jucători pe teren.

Conform regulamentului partida trebuie întreruptă pentru că în teren trebuie să existe minim câte șapte fotbaliști. Chiar de curând partida dintre Albota și Oarja din Liga a V-a s-a încheiat în minutul 66 pentru că una dintre echipe a rămas în șase. Iată așadar care este situația reală a fotbalului județean explicată de Mihai Ghiberdel, președintele Comisiei arbitrilor și observatorilor din cadrul AJF Argeș. Important de precizat că în tot acest timp cei care dețin frâiele AJF-ului sunt preocupați doar de noile alegeri pentru conducere din data de 30 iunie 2017!

Mihai Ghiberdel, preşedintele Comisiei arbitrilor şi observatorilor din cadrul AJF Argeş:

„De la Mioveni la Schitu Goleşti nu mai este nicio echipă din lipsa fotbaliştilor”

13 Ghiberdel02Mihai Ghiberdel: „Despre meciul dintre Albota și Oarja din Liga a V-a, meci care s-a terminat înainte de minutul 90, adică undeva prin minutul 66, la scorul de 2-8 pot să vă spun că au rămas cu mai puțin de 7 jucători în teren cei de la Albota. Regulamentul spune că trebuie să ai în teren minim 7 jucători, iar cei de la Albota au rămas cu doar șase jucători în condițiile în care un fotbalist s-a accidentat și nu a mai putut continua partida. La Albota se strâng mai greu fotbaliști… Oricum, a rămas rezultatul din teren pentru că a fost mai mare de 3-0. Așa spune regulamentul… Vreau să vă spun că acest meci nu este unul singular. Există astfel de probleme și la Liga a IV-a. Există Miceștiul, Rucărul, care au rămas fără jucători și care au probleme de lot extrem de mari. Și aceștia au rămas de vreo două ori în mai puțin de șapte jucători. La Liga a IV-a și Liga a V-a au existat meciuri în care o echipă a rămas în mai puțin de șapte jucători, ceea ce a dus la terminarea partidei. Să știți că în general aceasta este boala tuturor echipelor și anume masa umană”.

„Nu mai sunt jucători, copiii nu mai împărtășesc sportul așa cum trebuie”

„Nu mai sunt jucători, copiii nu mai împărtășesc sportul așa cum trebuie, mai susține Mihai Ghiberdel. Este și situația economică care se reflectă direct asupra fenomenului fotbal. Copiii ajung la 19-20 de ani și pleacă în străinătate, la muncă. Există localități unde echipele au dispărut în totalitate și mă refer la Bălilești, Stâlpeni, Aninoasa, Rădești sau Mihăești, echipe care s-au desființat din cauza factorului uman. De la Mioveni la Schitu Golești nu mai este nicio echipă din lipsa fotbaliștilor. Este un fenomen ciudat, dar asta este realitatea. La Liga a V-a s-a desființat o serie întreagă. Noi aveam patru serii de Liga a V-a, iar acum avem numai trei serii. Seria centru are 18 echipe, iar seriile de nord și sud au mai rămas cu câte 15 echipe. La Liga a IV-a există 16 echipe, iar acum avem 15 echipe pentru că s-a retras o echipă din Slobozia, care era privată și care tot din cauza lipsei de jucători, dar și din lipsa banilor s-a desființat. Părerea mea este că acest fenomen de lipsă a jucătorilor este unul pe plan național, nu numai la Argeș, dar așa este, și la noi se resimte acest lucru”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole