Web Analytics
scris joi, 11.05.2023

Echipamente prin PNRR pentru șase unități de învățământ special din Argeș

Șase școli de învățământ special din subordinea Consiliului Județean Argeș și a CJRAE Argeș vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Proiectul a fost depus de Consiliul Județean Argeș  și a fost declarat eligibil de către Ministerul Educației.

Echipamente prin PNRR pentru șase unități de învățământ special din Argeș

„Este un proiect important prin care urmărim modernizarea infrastructurii instituțiilor de învățământ special și asigurarea unor condiții optime de studiu și dezvoltare, cu fonduri nerambursabile. Îmbunătățirea infrastructurii școlare este un obiectiv important al C.J. Argeș astfel încât procesul de învățare să fie aliniat cerințelor actuale și să corespundă nevoilor reale ale elevilor”, a transmis Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a proiectului este de 2.979.964,68 lei cu TVA, din care valoare eligibilă este de 2.959.556,18 lei cu TVA, iar valoarea neeligibilă este de 20.408,50 lei cu TVA.

În cadrul proiectului se vor dota cu mobilier necesar 46 săli de clasă, astfel: 7 săli de clasă la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTA MARINA” CURTEA DE ARGEȘ; 10 săli de clasă la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTUL NICOLAE” CÂMPULUNG; 11 săli de clasă la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTUL STELIAN” COSTEȘTI; 11 săli de clasă la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTA FILOFTEIA” ȘTEFĂNEȘTI; 7 săli de clasă la GRĂDINIȚA SPECIALĂ „SFÂNTA ELENA” PITEȘTI.

Citește și Dotări prin PNRR pentru școlile din Bascov

Totodată, se vor dota cu echipamente informatice necesare organizării în mediul virtual 46 săli de clasă, astfel: 7 săli de clasă la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTA MARINA” CURTEA DE ARGEȘ; 10 săli de clasă la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTUL NICOLAE” CÂMPULUNG; 11 săli de clasă la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTUL STELIAN” COSTEȘTI; 11 săli de clasă la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTA FILOFTEIA” ȘTEFĂNEȘTI; 7 săli de clasă la GRĂDINIȚA SPECIALĂ „SFÂNTA ELENA” PITEȘTI.

Și se vor dota cu echipamente informatice și 2 laboratoare de informatică, astfel: unul la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTUL NICOLAE” CÂMPULUNG și unul la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTA FILOFTEIA” ȘTEFĂNEȘTI.

Se vor echipa cu materiale didactice 15 cabinete de asistență psihopedagogică/ tehnologice aflate în unitățile de învățământ din zone defavorizate aferente județului Argeș, astfel: 3 la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTA MARINA” CURTEA DE ARGEȘ; 2 la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTUL NICOLAE” CÂMPULUNG; 2 la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTUL STELIAN” COSTEȘTI; 2 la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTA FILOFTEIA” ȘTEFĂNEȘTI (1 cabinet  psihopedagogic si unul  tehnologic); 3 la GRĂDINIȚA SPECIALĂ „SFÂNTA ELENA” PITEȘTI; 3 la CENTRUL JUDEȚEAN DE RESURSE EDUCAȚIONALE ARGEȘ (CJRAE).

Citește și Inedit! Festival internaţional de „Literatură în stradă”, la Piteşti

Se vor echipa trei cabinete/săli pentru activități sportive, astfel: una la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTUL NICOLAE” CÂMPULUNG; una la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTA FILOFTEIA” ȘTEFĂNEȘTI și una la CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ „SFÂNTUL STELIAN” COSTEȘTI.

Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din subordinea Consiliului Județean Argeș și a CJRAE” urmează să intre în Etapa II- evaluarea calitativă a proiectelor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *