Web Analytics

Echipa ta pentru Piteşti! Mai puţină politică, mai multă administraţie!

de | 6.08.2020 13:22 | Actualitate, Politica si Administratie

Spre deosebire de alte partide politice, PNL Argeș le propune piteștenilor nu un “conducător”, ci o echipă pentru Primăria Pitești. Acolo unde vorbim despre administrații de succes, echipele au făcut diferența. În ultimii 30 de ani, Piteștiul a mers pe modelul liderului care a ținut puterea concentrată în mâna sa și a decis aproape unilateral.
„Acest model ține de un trecut pe care nu ni-l mai dorim în prezentul și viitorul Piteștiului”, spune Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești.
În calitate de viceprimar, în ultimii patru ani a demonstrat că își dorește un alt mod de a face administrație. Acum are și echipa cu care împarte aceeași viziune, o echipă în care se regăsesc oameni cu experiență administrativă, antreprenori de succes, dar și reprezentanți ai societății civile.

„Vorbim despre orașul în care cu toții locuim și față de care suntem toți responsabili”

„În ultimii 30 de ani, în Pitești s-au luat multe decizii. Timpul a demonstrat că unele au fost bune, dar, din păcate, cele mai multe nu! Știu că potențialul orașului este departe de a fi atins. Și nu numai eu știu asta. Piteștiul poate infinit mai mult și merită infinit mai mult!
Infrastructura, apa și canalizarea, termoficarea, alternativele pentru agrement și sport, Pădurea Trivale, Poliția Locală, transportul public, creșele și grădinițele, zona metropolitană – toate au un loc prioritar în agenda mea și a echipei mele.
Ca viceprimar, am deschis ușile Primăriei Pitești către cetățeni și voi merge și mai departe în sensul aceleiași transparențe, în sensul aceleiași comunicări permanente. Cetățeanul trebuie să devină parte a deciziei publice, trebuie să fie consultat și implicat în permanență. În definitiv, vorbim despre comunitatea în care cu toții trăim și față de care cu toții suntem responsabili. Sunt în contact și colaborez cu primari care au făcut din comunitățile lor modele de succes. Ei au demonstrat că da, există rețete de succes. Vom demonstra și noi!
Vom prezenta piteștenilor programul nostru de dezvoltare a Piteștiului, bazat pe aceste exemple de bune practici. Voi demonstra, alături de echipa mea, că… SE POATE și la Pitești!”, declară Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești.

ECHIPA PNL pentru Primăria Pitești

Sorin Apostoliceanu, propunerea PNL pentru funcția de primar

Sorin Apostoliceanu, propunerea PNL pentru funcția de primar, are 43 de ani şi este absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Management

„Toată viața mea personală și profesională se leagă de Pitești. Am copilărit și trăit în Găvana, Trivale și, mai apoi, în Popa Șapcă. Aici m-am format ca om, aici am familia și prietenii. Piteștiul a fost dintotdeauna casa mea. Aici îmi doresc să crească și să se stabilească și copiii noștri.
Vreau să vorbim despre Pitești așa cum am făcut-o și până acum: sincer și direct. Împreună cu cetățenii, am identificat problemele comunității noastre, împreună am găsit soluții și așa vreau să fie și de aici înainte. Nu am considerat niciodată că piteștenii ar fi într-o echipă, iar noi, oamenii de administrație, în alta. Toți tragem la aceeași barcă și victoriile, mai mici sau mai mari, vor fi ale noastre.
În echipa cu care merg la Primăria Pitești am alături oameni care, la fel ca o mare parte dintre piteșteni, își doresc o deschidere, o modernizare și o eficientizare a administrației publice locale. Sunt oameni care au decis să nu mai stea deoparte și să se implice, oameni cu cariere solide în spate, oameni cu viziune și cu determinarea de a scoate Piteștiul din inerție. În primărie este nevoie de mai multă administrație și mai puțină politică!
E timpul să lucrăm ÎN ECHIPĂ!”

Mihai Coteț, propunerea PNL pentru funcția de viceprimar

46 de ani, absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale, antreprenor și manager de succes

„Piteștiul are nevoie de un suflu nou, de dezvoltare pe principii moderne de administrație! Are nevoie de o echipă de oameni tineri și dinamici, care știu ce au de făcut! Trebuie să le oferim tinerilor perspective de a se dezvolta, de a câștiga mai bine și de a beneficia de timp liber de calitate la ei acasă! Vrem să fim mândri de orașul nostru și să îl așezăm acolo unde merită! Am intrat în politică pentru că, stând deoparte, nu puteam schimba nimic. Am ales să nu plec din politică din aceleași rațiuni. Determinarea mea de a face lucruri bune pentru Pitești a rămas aceeași și sunt convins că echipa asta, care beneficiază și de oameni cu experiență în administrație, și de antreprenori de succes, și de voci puternice în zona societății civile, reprezintă cea mai bună opțiune pentru piteșteni. La politică și la fotbal ne pricepem cu toții, cu siguranță. Pe noi, echipa PNL la Primăria Pitești, ne interesează administrația și cetățenii!”

Ana Stan, notar public

„Piteștiul are nevoie imperativă de dezvoltare economică! Doar așa putem relansa orașul nostru și susține financiar proiecte de anvergură. Doar așa vom avea locuri de muncă variate și bine plătite. M-am alăturat acestei echipe întrucât am găsit deschidere către măsuri economice reale și dorință de dialog cu mediul de afaceri. Un oraș prosper înseamnă locuitori prosperi! Parcul industrial va fi prioritatea numărul unu din punct de vedere economic. Este inadmisibil ca în 2020 noi încă să mai vorbim despre această necesitate, în vreme ce alte comunități au dezvoltat și patru sau cinci astfel de parcuri industriale pe teritoriul lor.”

Tiberiu Irimia, doctor în științe medicale, cu o experiență uriașă în managementul medical, fondator al formației rock Kapela

„Am ales să rămân doctor în Pitești, dar mă doare să constat că, în 2020, piteștenii nu pot beneficia de un spital municipal la standarde europene. «Cel mai bun medic este autostrada Pitești-București» este o vorbă înrădăcinată de-a lungul anilor. E momentul să schimbăm această paradigmă! Piteștenii au nevoie de un spital nou, modern, al comunității, în care să nu le fie teamă că vor intra cu o afecțiune și vor ieși cu mai multe.
De asemenea, este momentul să construim cu cap, să punem punct haosului urbanistic și să nu mai distrugem spațiul verde în favoarea betoanelor. Ca să fim sănătoși, avem nevoie de un oraș sănătos!”

Răzvan Șerbănoiu

40 de ani, inginer diplomat, absolvent al Facultății de Mecanică și Tehnologie din cadrul Universității Pitești, manager de aproape 15 ani în companii multinaționale din domeniul reciclării și industriei petroliere
„A venit vremea să punem cetățeanul în centrul administrației, să înțeleagă toți cei din administrație că pentru cetățean se află acolo. A venit vremea ca administrația să își recapete respectul cetățeanului, care trebuie să devină implicat și conștient de drepturile și obligațiile pe care le are. Știu, nu este de «bonton» să vorbim despre obligații într-o perioadă când toți visăm la drepturi, dar le avem și pe acestea!”

Echipa PNL – proiecte pentru comunitate

1. Să avem grijă de sănătatea piteștenilor!
• Construirea unui spital municipal nou, la standarde europene, care să asigure servicii medicale de calitate pentru Pitești;
• Înființarea unui centru de permanență pentru urgențe minore – cu medici de familie, unde să fie tratate non-stop urgențele medicale ce nu necesită spitalizare sau proceduri complexe.
2. Să deblocăm Piteștiul!
• Asfaltarea corespunzătoare a tuturor străzilor, semafoare inteligente;
• Amenajarea de piste pentru bicicliști la standarde europene;
• Realizarea centurii de vest a Piteștiului;
• Amenajarea de noi parcări acolo unde este nevoie, fără distrugerea domeniului public și fără a încurca traficul pietonal;
• Pod nou peste râul Argeș.
3. Să relansăm economia Piteștiului!
• Un parc industrial după modelul celui de la Oradea, prin care să atragem noi investiții în Pitești;
• Încurajarea unor companii puternice să vină la Pitești și să creeze locuri de muncă bine plătite;
• Sprijinirea învățământului profesional, prin colaborarea între companii și școli.
4. Să deschidem Primăria către piteșteni!
• „Ghișeul unic” – punct unic de contact cu cetățeanul: piteștenii vor veni într-un singur loc, pentru orice problemă pe care o au în relația cu administrația publică;
• „Alo, Primăria?” – platforma de comunicare la distanță (online sau telefonic) prin care oamenii vor fi în legatură cu primarul și vor primi răspunsuri rapide, nu în 30 de zile;
• Fără cozi la ghișee! – prin digitalizare și proceduri online pentru toată administrația;
• Facem bugetul împreună! – bugetul se va realiza prin contribuția cetățenilor care vor propune și vor vota cele mai bune proiecte pentru Pitești;
• Primarul între oameni – întâlniri directe și contact permanent între cetățeni și primar. Crearea unui departament de reacție rapidă, care să se ocupe de rezolvarea în timp util a tuturor problemelor semnalate, fără ca cetățenii să mai facă drumuri pentru a depune memorii sau sesizări.
5. Un oraș cu alternative, în care să te simți… acasă!
• Transformarea unui oraș în care nu se întâmplă mai nimic într-un oraș viu, prin aducerea la Pitești a unor evenimente de marcă;
• Transformarea zonei Ștrand – Lunca Argeșului în zona de agrement numărul zero a Piteștiului (Aqua Parc, piste de bowling, terenuri de tenis, baschet și fotbal, karting ș.a.m.d.);
• Valorizarea spațiilor abandonate sau neîngrijite din centru și cartiere și transformarea lor în oaze de verdeață, de agrement, în locuri de joacă, de relaxare sau mișcare pentru cetățeni; curțile școlilor vor fi deschise după cursuri pentru cei dornici să facă mișcare;
• Găzduirea de târguri naționale și internaționale care să aducă plus valoare orașului și bani la bugetul local.
Vă invit să vă exprimați părerea despre cele de mai sus sau despre orice alte probleme pe care le considerați prioritare! Toate deciziile le vom lua împreună!

#Ţinem legătura!
Facebook: Sorin.Apostoliceanu.PNL
Instagram: sorinapostoliceanu
Email: apostoliceanusorin@gmail.com
Telefon: 0723.293.482

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Doamna notar, se pare că prosperitatea vă surâde doar dumneavoastră.
    De ce zic asta?
    Păi ptr că dumneavoastră intrați cu brio in eșichierul ăla de 5% de oameni foarte bogați ai județului Argeș.
    Noi restul suntem amarati, supărați și bolnavi. Ne uităm la 1 litru de lapte cât costă în timp ce dumneavoastră trăiți într-o casă de sute de metri pătrați, aveți mașini care costă zeci de mii de euro.
    Esența este că noi aia 95% nu vom ajunge niciodată la prosperitatea de care dumneavoastră vorbiți și de care beneficiați.
    Poate doar când veți fi in locul nostru, ăia săraci, o să ne intelegem . Până atunci totul este decât lupta ptr putere, manipularea populației și controlul ptr a face bani .
    Nu am văzut un ales al statului să intre în politică sărac și să nu dorească foloase. Iar după, urmează pensii nesimțite ptr un mandat, două, ș.a.m.d.
    Birocrația, corupția, ocuparea de posturi fără specializare necesară, lupta politică, interesele de business din interior, contracte cu dedicație, nepotismul și reaua voință, ne-au făcut să fim ce suntem, doamnă, astăzi.
    Străzile sunt proaste, locurile de parcare inexistente, locuri de muncă puține, renovare a unor ,,edificii,, fără sens, școlile, liceele și universități cu profesori axati doar pe șpagă, meditații și cumpărat cărți inutile, piețele de legume și fructe dispar in favoarea marilor giganți ce au hypermarket-uri, biletul de autobuz extrem de scump, spitalele pline de personal extrem de prost pregătit din punct de vedere intelectual, taxe si impozite pe te miri ce din ce in ce mai mari și multe, o situație care nu ajută și ne face nemulțumiți.
    Prin urmare responsabilitatea politicienilor este zero. Nu am cum trage la răspundere un mandat prost, un bun primar este un administrator, nu un politician. Avem oare șansa să alegem administratori? Răspunsul este nu.
    Si ce facem ? Rămânem blocați în același punct mereu, de la mandat la mandat.
    La final, aș vrea să vă gândiți de zece ori inainte dacă rămâneți o notăriță, ori deveniti politrucă și rămâneți la final fără o amintire in ochii cetățenilor dar și cu o pensie frumușică sau mai maricică doar ptr că ați fost cândva într-o ,, echipă de administrație ,, a Municipiului Pitești?