Web Analytics

Echinocțiul de toamnă: a început toamna astronomică

de | 23.09.2022 09:04 | Actualitate, Cultură, Home

A început toamna astronomică. Echinocţiul de toamnă a avut loc vineri, 23 septembrie, la ora ora 04:04. Începând de pe 23 septembrie, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă.
Se spune că, după cum va fi vremea în această zi, așa va fi și anul viitor. Iar dacă va ploua în dimineața zilei de 23 septembrie, cum s-a întâmplat astăzi, primăvara va fi una ploioasă. Însă, dacă va fi soare la amiază, anul va fi bun.

Citește și: Programul „Rabla pentru becuri” a primit buget de 400 de milioane de lei


Se obișnuiește ca în ziua echinocțiului de toamnă să se bată nucile și să se scuture merele şi gutuille și să se pregătească primul must din strugurii culeși.
Tradiția populară vorbește despre supărarea florilor în această zi. La echinocțiu, florile sunt supărate şi plâng, iar ca să rămână frumoase şi sănătoase pe toată durata iernii, trebuie unse cu mir sfinţit.
Mai trebuie să știm că din bătrâni se spune că nu este bine să te speli pe față până la apusul soarelui în ziua Echinocțiului. Dar, pentru bunăstarea casei şi a familiei, este bine să se consume pâine înainte de a ieși din casă.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *