Web Analytics

”E o problemă că elevii se spală cu apă rece. Dar de unde să luăm bani?”

de | 19.12.2019 14:30 | Politica si Administratie

# Ce spune primarul Ionică legat de faptul că şcolile din Piteşti nu au apă caldă

În numărul precedent din Jurnalul de Argeș am scris un editorial legat de faptul că mii de elevi de la școlile din Pitești sunt nevoiți să se spele iarna cu apă rece la grupurile sanitare și că nici Primăria Pitești, nici Inspectoratul Școlar Argeș nu au vreo preocupare concretă în acest sens. Am stat de vorbă cu primarul Cornel Ionică legat de această problemă importantă ce trenează și tronează. Și, deși a încercat să dea vina pe directorii de școli din Pitești că nu gestionează bine banul public, primarul Piteștiului nu a venit cu vreo soluție concretă pentru remedierea problemei. O problemă ce se perpetuează anual.
”Este o risipă de neimaginat în cadrul școlilor din Pitești. Sunt cheltuieli nepermis de mari cu utilitățile publice. Gestionarea utilităților publice nu este făcută deloc bine de către școli. E adevărat, e o problemă că elevii se spală cu apă rece. Dar de unde să luăm bani? Ar trebui reduse cu 20% cheltuielile ca să putem băga și apă caldă. Am avea tot interesul să facem asta. Dar de unde bani? Toată lumea trage de punga aia, care e unică, în speță bugetul local. Nu e problemă, că nu sunt banii mei sau bani de la mama de acasă. Dar trebuie să mă gândesc și eu la bugetul Piteștiului, așa cum te gândești și tu la bugetul propriu. Plătim de înnebunim facturile umflate ale utilităților de la școli. Dacă am reduce aceste cheltuieli, am putea face cumva să fie și apă caldă în școli.
Găurile în buget apar dintr-o risipă formidabilă. Presiunea pe buget este una foarte mare. Observația din editorialul din Jurnalul de Argeș e corectă, dar trebuie să vedem dacă avem și resursele pentru a remedia problema. Directorii de școli ne-au tot spus în repetate rânduri că vor lua măsuri pentru a reduce cheltuielile cu utilitățile publice, însă nu au făcut ceva concret în acest sens”, ne-a declarat primarul Piteștiului.
Am fi curioși dacă vreunul dintre consilierii locali, plătiți din bani publici și care teoretic ar trebui să se preocupe de interesul orașului, va avea vreo inițiativă în perioada următoare pentru a găsi vreo soluție ca elevii din Pitești să nu se mai spele cu apă rece an de an.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. … De la imbuibati , de la cei care si-au facut salarii de salarii/pe o lege stramba ! Vezi, ca legea trebuie sa fie pe litera, nicidecum pe spirit ?!