Web Analytics
scris vineri, 23.08.2024

E nebunie la Spitalul de Psihiatrie! În instanţă, avocata Coţofană a demonstrat că managerul Tatiana Preduţ a montat o cameră video pentru a o surprinde pe farmacista şefă fără halat

La Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria” din Vedea se află în desfășurare, chiar pe rolul instanțelor argeșene, mai multe litigii de muncă declanșate de farmacista șefă Mariana Stanciu, cea care a fost sancționată de conducere. Femeia e nevoită acum să-și caute dreptatea în sălile de judecată.

E nebunie la Spitalul de Psihiatrie! În instanţă, avocata Coţofană a demonstrat că managerul Tatiana Preduţ a montat o cameră video pentru a o surprinde pe farmacista şefă fără halat

A relatat în fața judecătorului cum a fost hărțuită și intimidată, ba chiar filmată în propriul birou, fără drept, cu o cameră de luat vederi, într-un moment în care nu avea halat. Prin urmare, salariata a apelat la organizația sindicală din care face parte, ba chiar a angajat-o pe vestita avocată Lavinia Coțofană. Iar în iunie aceasta a reușit să obțină anularea deciziei de sancționare disciplinară și plata cheltuielor de judecată în valoare de 5.621,18 lei.

Fostă directoare juridică la Administrația Spitalelor București, Lavinia Coțofană a preluat integral apărarea farmacistei șefe Mariana Stanciu

La începutul lunii octombrie, farmacista șefă a Spitalului de Psihiatrie „Sfânta Maria” din Vedea a fost sancționată disciplinar pentru că ar fi fost văzută fără halat în propriul birou. Deși farmacista șefă a încercat să explice că se întorcea de la toaletă, unde se duce, în mod firesc, fără halatul pe care îl lasă în biroul în care nu există medicamente și că poartă în permanență halatul în cadrul farmaciei, membrii comisiei de disciplină i-au aplicat o sancțiune. Farmacista șefă a apelat la sindicatul din care face parte, contestând în instanță decizia de sancționare. Farmacista șefă și-a angajat chiar și avocat, optând pentru fosta judecătoare Lavinia Coțofană. Astfel, împuternicirea acordată organizației sindicale nu a fost retrasă, dar în fața instanței a pledat avocata Lavinia Coțofană, care a obținut admiterea cererii de intervenție voluntară principală, anularea sancțiunii disciplinare contestate și plata cheltuielilor de judecată. Fostă directoare juridică la Administrația Spitalelor București și fostă consilieră juridică a Spitalului Colțea, cunoscătoare a sistemului sanitar, avocata Coțofană a preluat integral apărarea farmacistei șefe Mariana Stanciu.

Declarație în fața instanței: „În biroul subsemnatei a fost montată o cameră, de care nu aveam cunoștință, cameră cu care eram monitorizată din ordinul managerului unității sanitare”

Deși prin GDPR orice angajator este obligat să informeze angajații dacă sunt filmați, conducerea spitalului (și aici este arătată cu degetul Tatiana Preduț, managerul unității sanitare) a montat în biroul farmacistei șefe o cameră video secretă pentru a o monitoriza pe angajată. În fața instanței, prin avocata Coțofană, Mariana Stanciu a declarat: „În biroul subsemnatei a fost montată o cameră, de care nu aveam cunoștință, cameră cu care eram monitorizată din ordinul managerului unității sanitare. A fost deci facil pentru angajator să pândească momentul în care am ieșit din birou pentru a merge la toaletă, astfel încât la întoarcere să fiu surprinsă fără halat”.

Existența camerei a fost recunoscută chiar de analistul programator al unității sanitare, printr-o adresă din decembrie 2023, depusă la dosarul de judecată. Conducerea spitalului a încercat să justifice prezența camerei pentru supravegherea parcării, însă acest lucru a fost combătut de farmacista șefă, care a replicat: „Pretinsul scop, al montării camerei pentru supravegherea parcării, nu poate fi reținut din două perspective: prima, montarea camerei a avut loc în secret, subsemnata nu am fost informată despre montarea acesteia, iar, a doua, nu era locul adecvat”. Așa că, în luna iunie, judecătorii au anulat decizia de sancționare dispusă de Preduț și au obligat Spitalul Vedea la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 5.621,18 lei.

Citește și Având în vedere suspiciunile şi starea conflictuală, șeful Colegiului Farmaciştilor pe ţară, trimis să vegheze la corectitudinea concursului de angajare de la Spitalul Vedea

Farmacista șefă, Mariana Stanciu: „Doamna Preduț cauzează prejudicii spitalului, se războiește cu mine folosind banii publici ai spitalului”

„Doamna Tatiana Preduț a dispus sa fiu cercetată disciplinar de 4 ori. Am contestat de fiecare dată, eu sunt obligată să mă apăr. Instanța s-a pronunțat în unul dintre procese, celelalte nu s-au soluționat încă, iar în procesul în care instanța s-a pronunțat s-a anulat sancțiunea constatând că este abuzivă, nelegală. Doamna Preduţ refuză să îmi plătească cheltuielile efectuate, ceea ce a dispus instanța, cu toate ca hotărârea este executorie. Doamna Preduț cauzează prejudicii spitalului, se războiește cu mine folosind banii publici ai spitalului. În ceea ce privește concursul de farmacist, nu este normal în calitatea subsemnatei de farmacist șef în cadrul unității sanitare având interesul privind buna funcționare a farmaciei și implicit interesul ca la concurs să fie promovată persoana cea mai bine pregatită, să nu fiu desemnată în comisia de concurs în calitate de secretar al comisiei de concurs”, ne-a declarat farmacista șefă, Mariana Stanciu, referindu-se la apropiatul concurs de angajare pe postul vacant de farmacist. Post care, se crede, ar fi pregătit pentru Diana Florina Tomescu, fost voluntar și beneficiar al contractelor cu spitalul.

Managerul Spitalului de Psihiatrie, Tatiana Preduț: „A contestat, e dreptul dumneaei să conteste, e dreptul spitalului să se apere”

„Sunt patru procese pe sancțiunile disciplinare pe care le-a primit în urma abaterilor profesionale. A contestat, e dreptul dumneaei să conteste, e dreptul spitalului să se apere. Doamna Stanciu are un avertisment, a avut o situație conflictuală, a fost în comisia de etică și a primit o penalizare de 5%. Și mai are o penalizare pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. A ajuns în comisia de etică, pentru că a amenințat două colege de serviciu și acestea au făcut petiție, eu am sesizat comisia de etică pentru că erau cele două petiții, legal, cu respectarea Codului Muncii”, a declarat managerul Spitalului de Psihiatrie „Sf. Maria” Vedea, Tatiana Preduț.

Citește și Aventurile doctorului muscelean John în Africa

Avocata Lavinia Coţofană: „Am participat şi la procedurile disciplinare şi zici că eram într-un proces stalinist…”

„Doamna Stanciu a fost cercetată disciplinar de patru ori până acum, a fost evaluată cu nota doi… Deci, din punctul meu de vedere, e un război ca să i se elibereze locul. Doar un proces s-a judecat până acum. Le voi câștiga pe toate, din datele pe care le am. Am constatat că au făcut apel, ce pot să spun decât că cheltuie bani publici degeaba. Suntem în conflict de muncă unde hotărârile sunt executorii. Motivarea lor referitor că au angajat-o pe doamna Tomescu (n.red. – prin încheierea unui contract pe PFI-ul acesteia prin achiziție directă), era ca să o înlocuiască pe doamna Stanciu în concedii, or ei refuză inclusiv să o lase în concedii aprobate și îi fac probleme. Pe 2 mai cred că a pierdut niște bilete. Vă spun, sunt aberante sancțiunile disciplinare! Am participat și la procedurile disciplinare și zici că eram într-un proces stalinist, cu insulte de la colegi mai tineri la adresa doamnei…”, ne-a spus și avocata Lavinia Coțofană.

Citește și Ce nu i-a convenit poliţistului şpăgar Ciprian Marangoci după ce a încheiat acord de recunoaştere cu procurorii

Citește și Fauci, șeful comitetului care a coordonat măsurile anti-COVID în SUA, a recunoscut că a inventat ”protecția” prin mască și distanțare

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...