Web Analytics

E groasă! Avem documentul! Elevi de la postliceale sanitare, recrutaţi de DSP pentru a fi trimişi în linia 1 în războiul cu Covid-19

de | 26.03.2020 13:35 | Dezvăluiri

# Mulți dintre elevi au început să plângă la vederea adresei
Pe 18 martie, Direcția de Sănătate Publică Argeș a trimis către școlile sanitare postliceale din județ o adresă prin care a anunțat că recrutează elevii de anul doi și trei pentru a fi trimiși, practic, în linia întâi, în spitale, în lupta cu războiul împotriva coronavirusului. „Direcțiile de Sănătate Publică recrutează, pe bază de voluntariat, elevii/studenții, începând cu anul doi, și se planifică în ture/schimburi în vederea sprijinirii activităților din cadrul camerelor de gardă, unităților de primiri urgențe, în funcție de evoluția infecțiilor cu noul coronavirus și necesitățile de la nivelul structurilor medicale”, scrie în șocantul document. Elevii cărora li s-a comunicat faptul că sunt trimiși… pe front au început să plângă, iar mulți dintre ei au refuzat să se ofere voluntari. Totuși, din cele șapte instituții de profil din județ se pare că s-au întocmit liste cu aproximativ 100 de voluntari care se pregătesc să devină asistenți medicali. Ceea ce pot face ei este să supravegheze oxigenul, să ia tensiunea și temperatura pacienților, dar sunt necesari în actuala criză de personal din sistemul sanitar și în așteptarea unei explozii a cazurilor de infecții cu Covid-19. În Argeș funcționează în prezent șapte școli post liceale sanitare, respectiv Școala Postliceală Sanitară Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino”, Școala Postliceală FEG, Şcoala Postliceală „Christiana”, Colegiul Ecologic „Prof univ.dr Alexandru Ionescu”, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, Scoala Postliceală „Henri Coandă”, Școala Postliceală sanitară „Prof. Dr. Nanu I Muscel”.

Cristiana Sima: ”De la mine, doar în jur de 10 voluntari”

„După ce am primit o dispoziție de la autorități, am transmis DSP-ului tabelul nominal și cu datele personale ale elevilor care au dorit să fie voluntari. De la mine, doar în jur de zece. Nu avem un efectiv foarte mare la anii doi și trei. Elevii care sunt părinți și au copii mici în îngrijire nu au fost de acord. Dar e de apreciat că au fost și voluntari”, ne-a declarat directoarea Școlii Postliceale Sanitare Colegiul Ecologic „Prof.univ.dr.Alexandru Ionescu”, Cristiana Sima.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii