Web Analytics

E cutremur, iată documentul! DSP Argeș cere carantină în Bălilești, Dârmănești și Țițești

de | 31.07.2020 19:29 | Actualitate

 Situația epidemiologică e în continuare critică în Argeș, după cele 112 cazuri noi de infectați cu Covid raportate azi. Ne menținem în topul județelor pe țară, unde pandemia a scăpat de sub control. Am intrat în posesia unui document care confirmă  că autoritățile se gândesc la carantinare, ca la ultima soluție. În cursul acestei seri, șefa DSP Argeș, dr Sorina Honțaru, a cerut Institutului Național de Sănătate Publică și Comitetului Județean  pentru Situații de Urgență carantinarea a trei localități: Bălilești, Dârmănești și Țițești. Iată textul documentului care dă startul carantinării în județul Argeș:” Către Institutul Național de Sănătate Publică, Către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Față de cele menționate în adresa nr. 20122/31. 07. 2020,  propunem carantinarea localităților Bălilești, Dârmănești și Țițești. Menționăm că în comuna Cotmeana, sat Bascovele, există un focar izolat (persoane vârstnice instituționalizate)”. Documentul e semnat de director executiv, dr. Honțaru Sorina și medic epidemiolog, dr Chiorăscu Gabriela. Foarte probabil, atât Bucureștiul, prin INSP, cât și Argeșul, prin CJSU, vor da curs solicitării șefei Direcției de Sănătate Publică Argeș.                                      Gabriel Grigore

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bancile de la blocuri au devenit posibile surse de transmitere, mai ales cele duble adica fata in fata.
    Aglomeratiile din cartiere sunt total scapate din vedere. De exemplu in Trivale in jurul complexului 2, pe stradutele din spate: Str Zimbrului, Aleea Papucesti, Aleea Voinicilor grupuri de 7-8-10 persoane stau pe banci foarte aproape, vorbesc tare, etc. fie zi fie noapte.

    Dragi ziaristi intrebati autoritatile de ce Politia Locala nu verifica mai bine prin cartiere, mai ales zonele marginase. Sa se desfiinteze bancile duble daca altfel nu se poate impune ordinea si distanta.
    Argesul e in top la infectari in ultimele saptamani de ce nu se iau masuri reale in practica pentru a impiedica aglomeratiile inutile ?