Web Analytics
scris luni, 23.10.2023

Durerile de dinți la bebeluși: 5 remedii simple

Erupția dentară la bebeluși este adesea însoțită de durere și disconfort, ceea ce bineînțeles că îl va face pe cel mic să se exprime prin plâns și iritabilitate. Există însă câteva remedii pe care mulți părinți le găsesc utile atunci când vine vorba de calmarea durerilor de dinți la bebeluși și pe care și tu le poți încerca pentru a-ți ajuta micuțul să se simtă mai bine. Care sunt acestea vei descoperi în rândurile de mai jos. 

Durerile de dinți la bebeluși: 5 remedii simple

1. Masajul gingiilor

Masajul gingiilor este o soluție simplă și eficientă pentru ameliorarea durerilor de dinți ale bebelușilor, presiunea aplicată ajutând la calmarea disconfortului cauzat de erupția dentară. Tot ce trebuie să faci este să masezi ușor cu un deget gingiile, folosind mișcări blânde și circulare, pentru o perioadă scurtă de timp. Este însă foarte important să te speli bine pe mâini, cu apă și săpun, înainte de a face acest lucru și să eviți să aplici prea multă presiune pentru a nu provoca disconfort bebelușului.

2. Lingurița rece

Lingurița rece este un alt remediu clasic pentru durerile dentare la bebeluși. Trebuie doar să pui o linguriță la frigider (niciodată în congelator) pentru câteva ore, după care fie i-o oferi bebelușului pentru a o roade, fie o folosești pentru a-i masa ușor gingiile. Metalul rece ajută la calmarea inflamației gingiilor și la ameliorarea durerii și disconfortului celui mic. Nu o înmuia în zahăr sau alte substanțe dulci pentru a fi sigură că bebe o acceptă!

3. Jucăriile de dentiție

Jucăriile speciale pentru dentiție sunt un remediu foarte util pentru ameliorarea durerilor gingivale ale bebelușilor și pot fi de mare ajutor în perioada în care bebelușii trec prin procesul de erupție a dinților. Sunt ușor de ținut în mâini și pot fi roase fără riscuri de către cei mici. Unele dintre ele pot fi răcite în frigider pentru un plus de confort. Se recomandă totuși evitarea jucăriilor umplute cu gel sau lichid – există riscul să se spargă. Ai grijă să speli cu atenție jucăria de dentiție după fiecare utilizare și evită să o pui în congelator: o jucărie înghețată poate fi prea tare sau prea rece pentru gingiile delicate ale bebelușului tău.

Citește și Geoană: „România se află în cel mai bun moment al istoriei, sigură şi protejată dinspre exterior”

4. Iaurtul rece

Iaurtul rece este un alt remediu simplu și eficient pentru calmarea durerilor de dinți la bebeluși, unul pe care însă îl poți testa doar dacă micuțul tău a început să consume alimente solide. Fiind rece, iaurtul va ajuta la ameliorarea disconfortului, iar textura moale a acestuia îl face ușor de mâncat pentru bebeluși. Pe lângă asta, iaurtul rece este și o sursă importantă de calciu, necesar pentru dezvoltarea sănătoasă a dinților.
Ai grijă doar ca iaurtul pe care îl oferi bebelușului tău să fie natural și fără adaos de zahăr, arome artificiale, conservanți sau coloranți adăugați.

5. Gelurile gingivale

Dacă alte remedii nu funcționează, îi poți cere medicului tău să-ți recomande un gel gingival pentru bebeluși. Gelurile gingivale sunt produse topice special concepute pentru a ameliora durerile de dinți la bebeluși. Acestea conțin de obicei substanțe cu efect analgezic, care ajută la reducerea sensibilității și oferă un efect calmant. Gelurile gingivale pot fi aplicate direct pe gingii cu ajutorul unui aplicator sau prin masaj ușor cu degetul curat.
Atenție însă! Trebuie să urmezi întotdeauna instrucțiunile producătorului sau medicului privind numărul de aplicări zilnice și doza recomandată.

Gestionarea durerilor de dinți ale bebelușilor poate fi o provocare. Cu toate acestea, există numeroase remedii simple, precum masajul gingiilor, lingurița rece, jucăriile de dentiție, iaurtul rece sau gelurile gingivale, care pot ușura această experiență. Dacă ele nu funcționează sau te îngrijorează faptul că bebelușul tău se confruntă cu dureri de dinți, adresează-te unui medic. Acesta este singurul care îți poate spune dacă ai sau nu motive de îngrijorare și la ce alte soluții poți apela pentru a-ți ajuta micuțul să treacă mai ușor peste această problemă.   

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *