După preluarea de către Auchan, Hypermarketul Real din Piteşti ar putea fi transformat în depozit

de | 6.12.2012 10:13 | Politica si Administratie

# În acest caz, din cele circa o sută de locuri de muncă din prezent ar mai fi conservate doar 20. Dată de către oficialii Real-Hypermarket România ca simplu zvon menit doar să inflameze piața și presa, trecerea diviziei comerciale Real, de la Metro la Auchan, s-a concretizat la sfârșitul săptămânii trecute. Așa cum era de așteptat, cei mai afectați de un astfel de eveniment sunt angajații magazinelor Real ale căror locuri de muncă depind de decizia francezilor de a închide sau de a păstra hypermarketul în care lucrează. La Real Pitești lucrează mai bine de 100 de persoane, care, de câteva zile, s-au împărțit în două grupuri, sceptici și optimiști. Câțiva reprezentanți ai primilor ne-au spus mai în șoaptă, mai la ureche, că au informații sigure despre faptul că magazinul lor va fi transformat de cei de la Auchan în depozit de mărfuri, date fiind facilitățile de depozitare și conservare foarte bune pe care le deține. În acest context, spun oamenii, în final nu vor mai rămâne mai mult de 20-25 de angajați la Real Pitești. De cealaltă parte, optimiștii sunt convinși că magazinul va fi rebranduit sub sigla Auchan și va continua să funcționeze, chiar cu prețuri mai mici decât acum, mulțumită statutului de unic centru comercial de mare anvergură din nordul Piteștiului. O rază de speranță pentru cei din urmă pare să existe, deoarece oficialii Auchan au lăsat de înțeles că vor conserva noua cotă de piață dobândită în România, ceea ce înseamnă că francezii vor închide doar acele magazine care nu amenință acest lucru. Reamintim că Auchan urcă de pe locul patru pe doi în topul lanţurilor de hypermarketuri din România, după preluarea magazinelor Real, cu afaceri cumulate de peste un miliard de euro, fiind devansat doar de Kaufland, care a înregistrat anul trecut vânzări de aproximativ 1,3 miliarde de euro. O decizie clară privind viitorul magazinelor Real, inclusiv al celui din Pitești, este așteptată în jurul datei de 15 decembrie. Cea mai proaspătă informație din această zonă de interes constă în aceea că Auchan a preluat doar o parte din magazinele Real, și anume pe acelea care ar putea rămâne în funcțiune, francezii cofirmând doar că, într-adevăr, patru hypermarketuri din Arad, Constanța, Oradea și Suceava nu au făcut obiectul tranzacției de săptămâna trecută.

Liderul sindical al reţelei Real Hypermaket România, Marius Nichita: „Dacă vor fi disponibilizări, se vor face conform contractului colectiv de muncă”

L-am contactat pe liderul de sindicat de la nivel național al Real Hypermarket, Marius Nichita, pentru a afla care este starea de spirit a angajaților după preluarea de către Auchan. Iată ce ne-a declarat liderul sindical despre posibilitatea unor disponibilizări la hypermarketul de la Pitești: „Vor fi respectate toate drepturile angajatului, inclusiv drepturile legislative. Este vorba despre preluarea totală a companiei, vor prelua contractul colectiv de muncă şi vor fi preluați inclusiv angajaţii companiei”. L-am întrebat pe Marius Nichita și despre posibilitatea ca rețeaua Auchan să nu preia cei o sută de salariați de la Pitești: „Orice companie care preia o alta are nevoie de oameni. Chiar și în cazul în care vor fi oameni disponibilizaţi, asta se va face conform contractului colectiv de muncă”.
Material realizat de Florin Silvestru şi Adriana Gândilă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii