Web Analytics

După ce a obținut revocarea ordinului care l-a suspendat din funcție, primarul Hristu speră și în despăgubiri, la CEDO

de | 29.10.2018 14:13 | Actualitate

 

După ce a rămas fără funcţie, ca urmare a suspendării sale din cauza unui conflict de interese, primarul din comuna Vlădeşti se va întoarce, săptămâna aceasta, în fotoliul de edil şef.

Social democratul Cristian Dică Hristu a pierdut definitiv procesul cu ANI, dar a câştigat în instanţă revocarea ordinului prefectului de Argeş, prin care a fost suspendat din funcţie înainte de termen.

„Eu n-am fost în conflict de interese. Am pierdut procedul cu ANI fincă au existat declaraţii neadevărate. Acum am câștigat și este o victorie umană, morală. Drepturile materiale revin acolo unde erau, dar aştept şi despăgubirile celelalte din dosarul care se află pe rol la CEDO”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Cristian Dică Hristu.

Diseară, de la ora 17.00, va avea loc şedinţa ordinară a Consiliului Local de la Vlădeşti, care va lua act de hotărârea Curţii de Apel Piteşti, iar Cristian Dică Hristu se va întoarce pe funcţia pe care a fost ales.

Reamintim că în 2015, edilul a fost găsit de ANI în conflict de interese, întrucât, pe când deţinea funcţia de consilier local, a aprobat hotărâri de consiliu prin care erau aprobate contracte ale Primăriei Vlădeşti cu firmele cumnatei şi soţiei sale.

A contestat însă raportul în instanţă, iar Curtea de Apel Piteşti i-a respins acţiunea. Hristu a făcut recurs şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, dar decizia instanţei supreme nu i-a fost favorabilă primarului. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins recursul declarat de Cristian Dică Hristu, ca nefondat. În august, anul trecut, Prefectura Argeş a emis ordinul de încetare a mandatului pentru Cristian Dică Hristu.

Hristu a atacat şi hotărârea prefectului, dar Tribunalul Argeş i-a respings acţiunea. Din nou, fostul edil a mers mai departe, iar luna aceasta, Curtea de Apel Piteşti i-a admis recursul.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii