Web Analytics

După ce şi-au făcut salarii nesimţite, angajaţii de la Consiliul Judeţean Argeş mai primesc şi 500 lei lunar pentru alimentaţia de protecţie

de | 4.05.2017 18:26 | Politica si Administratie

7 01Cu o lună de zile înainte de majorările de salarii pentru angajaţii Consiliului Judeţean Argeş, conform Deciziei Curții Constituționale cu nr.794/2016, pe 1 noiembrie 2016, a fost aprobat  Acordul colectiv de muncă al funcţionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Argeş. Acesta, care a intrat în vigoare la data de 1 noiembrie 2016 şi se aplică până la data de 31 octombrie 2018, a fost promulgat de preşedintele CJ Argeş, Dan Manu şi cuprinde, printre altele, acordarea către salariaţi a unor sume de bani, din venituri proprii, echivalente alimentaţiei de protecţie.

Banii, dați pentru obținerea „unui randament ridicat”

Un astfel de acord colectiv de muncă a fost aprobat şi în mandatul lui Florin Tecău, care a intrat în vigoare pe 1 noiembrie 2014, şi care a fost actualizat şi pe timpul mandatului lui Dan Manu. În acest acord este prevăzut un punct prin care Consiliul Judeţean „se obligă să acorde salariaţilor alimentaţie de protecţie în vederea obţinerii unui randament cât mai ridicat la locul de muncă care se acordă în suma de 25 lei/zi lucrătoare/salariat, sumă ce va fi actualizată semestrial cu indicele de inflaţie în conformitate cu art. 14 din Legea  319/2006”. Cu alte cuvinte, la 20 de zile lucrătoare fiecare angajator al CJ Argeş ia, pe lângă salariile şi sporurile prevăzute, nu mai puţin de 500 de lei pe lună pentru alimentaţia de protecţie. Trebuie menţionat că plata drepturilor prevăzute în Acordul colectiv de muncă se vor efectua din veniturile proprii ale Consiliului Judeţean Argeş. Aşadar, cum în Consiliul Judeţean Argeş sunt peste 150 de salariaţi, lunar se cheltuie din venituri proprii nu mai puţin de 75.000 de lei doar pentru obţinerea „unui randament ridicat” al angajaţilor din instituţie. Trebuie menţionat că această sumă de bani nu este prevăzută şi unităţilor subordonate Consiliului Judeţean.
Celor 500 de lei pe care angajaţii C.J. Argeş îi obţin în urma Acordului colectiv de muncă propus de preşedintele Dan Manu se adaugă sporurile, dar şi măririle de salarii obţinute ca urmare a Deciziei Curții Constituționale cu nr. 794/2016, plus creșterea de 20% dată de Guvernul Grindeanu în ianuarie a.c. Să tot lucrezi în Consiliul Judeţean!

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole