Web Analytics
scris joi, 26.10.2023

După 30 ani a fost reabilitat DJ 702G Recea sat-Căteasca pe o distanţă de 10 km

Un drum pe care nu s-a intervenit de circa 30 de ani, un drum care era aproape impracticabil a fost în cele din urmă reabilitat de autoritățile locale de la Căteasca. Trebuie menționat faptul că acest drum a trebuit să fie luat în administrare de către Primăria Căteasca de la Consiliul Județan Argeș, instituție care nu a avut fondurile necesare pentru modernizare și reabilitare.

După 30 ani a fost reabilitat DJ 702G Recea sat-Căteasca pe o distanţă de 10 km

„Este o investiție pe care am realizat-o în mod miraculos. Nici nu mă gândeam anii trecuți sau la începutul anului că vom reuși să reabilităm acest drum. Fac precizarea că am reabilitat, că este vorba despre reparare, retușarea gropilor. Nu am făcut o asfaltare totală. De ce? Pentru că acest drum este un drum județean, un drum distrus, un drum pe care nu s-a intervenit de circa 30 de ani, un drum care era impracticabil, un drum pe care nu se mai putea circula. Am considerat că este normal să investim o sumă de bani pentru amenajarea acestui drum. Este un drum folosit de majoritatea cetățenilor comunei Căteasca, care face legătura dintre Primărie, dintre comuna Căteasca și Pitești. Ca să putem realiza acest lucru am preluat de la Consiliul Județean Argeș, cale pe care le mulțumim pentru faptul că au înțeles să ne dea în administrare, și nu mai așa am putut să-l reabilităm.

Am început cu gândul să reabilităm numai porțiunea dintre Catanele și Recea-sat, circa 2 km, dar observând că s-a reușit în câteva luni de zile, am continuat și tot așa am reușit reabilitarea de la Recea până în satul Popești. Ne-am oprit pentru că sumele de bani cheltuite au fost suficiente pentru anul acesta și, în al doilea rând, pentru că nu am mai avut contract. Să înțeleagă toată lumea că poate mai sunt și defecțiuni, dar am lucrat pe un drum a cărei infrastructură era deficitară, pe un drum pe care circulă camioane de 50-60 de tone și unde trebuia intervenit. Dar suntem siguri că în următorii 7-8-10 ani de zile pe acest drum se va putea circula decent”, ne-a declarat Liviu Năstase, primarul comunei Căteasca.

Citește și Contract semnat de Primăria Căteasca de 2 milioane de euro

Citește și Farmaciștii, grevă generală. CNAS n-a plătit medicamentele

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...