Web Analytics

Dumitru Voicu, primar Micești: ”Nu rezolvă problema o eventuală carantinare”

de | 30.07.2020 13:08 | Actualitate, Politica si Administratie

 

Despre ce efecte ar fi avut o carantinare a localităților, ce discuții au purtat primarii comunelor vizate de carantinare în biroul prefectului de Argeș, dar și despre faptul că ar exista o suspiciune de motivație politică asupra impunerii carantinării am stat de vorbă cu Dumitru Voicu, primarul comunei Micești.

Dumitru Voicu, primarul comunei Micești: ”O carantinare ar fi ceva dezastruos. Nu rezolvă problema o eventuală carantinare dacă ne raportăm la starea de urgență. Știți că, de fapt, o carantinare este un pic mai blândă decât starea de urgență. Nu s-a demostrat că are eficiență. Eficiență are altceva. Până nu păstrăm distanța fizică și nu purtăm măști niciodată, din punctul meu de vedere, nu o să se întâmple o eliminare a transmiterii acestui virus. Dacă ar carantina Miceștiul, satul Păuleasca din comuna Mălureni, cu 1.400 de suflete, ar fi izolat, pentru că nu pot merge decât pe valea noastră. În 14 zile mor de foame, pentru că nu au alt drum decât prin Micești. Asta dacă s-ar carantina Miceștiul și Mălureniul nu. Dar multe localități din lista aceea au numărul de depistați pozitiv în descreștere. Suntem optimiști, așa cum am fost și la această întâlnire. Eu am constatat la mine în localitate că oamenii, vrând-nevrând, au început să poarte măști. Noi ne-am făcut datoria…

Am dat vreo 50.000 de măști gratuit, pentru că așa le-am primit și noi. Surprinzător, oamenii le poartă. Deocamdată, cel puțin în următoarele două săptămâni, nu se impune carantinarea. La nivelul propunerilor… Ne-am exprimat în scris că nu ne dorim carantinarea și mă refer la primarii prezenți la întâlnirea cu prefectul. Inclusiv Instituția Prefectului este pentru responsabilizare maximă a tuturor, nu carantinarea județului sau a unei părți a județului sau a câtorva comune. Exclud o motivație politică asupra impunerii carantinării! Nu inventează prefectul, liberalii, pesediștii coronavirusul! Am mai auzit și eu asta, dar nu dau nume de primari care au ridicat în discuție aspectul politic. Hai să fim serioși! S-au văitat unii, dar așa este acum în precampanie…”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii