Web Analytics

Dumitru Ana, directorul de liceu care l-a înfruntat pe Gardin: „Nu am acceptat să încalc legea, aspect care uneori a deranjat”

de | 6.03.2014 14:18 | Dezvăluiri

După cum vă informam într-un număr anterior, unul din directorii schimbaţi anul trecut a fost cel de la Liceul „Ion Cantacuzino”, Dumitru Ana, înlocuit de IŞJ Argeş cu Gabriel Mielcescu, adus special de la Liceul „Brâncuşi” pentru a ocupa funcţia de director la fostul Sanitar. În toamna anului trecut, şeful IŞJ, Florin Gardin, a declarat că motivele schimbării directorului Ana din funcţie au fost: deficienţe în activitatea managerială, menţinerea unei atmosfere tensionate în colectiv, reclamaţii, rigiditate în relaţia cu IŞJ şi transfer de elevi în clasa a IX-a fără respectarea prevederilor legale. Ei bine, profesorul Dumitru Ana ne-a trimis la redacţie un memoriu în care demontează pretextele invocate de „generalul” Gardin pentru schimbarea sa din funcţia de director al Liceului Sanitar.

Investiţii de peste 200.000 de lei la Sanitar, realizate pe vremea directorului Ana

„Am fost director al unităţii până la 31.08.2013 când a încetat detaşarea pe acest post. Nu am fost demis, ci nu mi s-a prelungit detaşarea începând cu 1.09.2013. Motivele invocate de Inspectorul General sunt simple aberaţii şi speculaţii”, spune profesorul Ana în introducere. În privinţa deficienţelor în activitatea managerială invocate de „generalul” Gardin pentru schimbarea din funcţie, Dumitru Ana susţine că toate cele 52 de obiective din fişa de evaluare a activităţii de director au primit, în august 2013 (deci cu puţin timp înainte de schimbarea din funcţie), calificativul „foarte bine” din partea inspectorului teritorial. De asemenea, pe vremea directorului Ana, liceul Sanitar a avut cel mai mic consum de apă şi energie electrică/elev, iar investiţiile realizate au fost de peste 200.000 de lei.

Dumitru Ana: „Nu am solicitat ISJ Argeş (firme agreate) sprijin în realizarea investiţiilor”

Despre pretextul lipsei de comunicare şi rigiditatea în relaţiile cu Inspectoratul Şcolar Argeş, fostul director de la Sanitar spune că a răspuns tuturor solicitărilor IŞJ în limita legii şi a regulamentelor în vigoare, respectând subordonarea instituţională. „Nu am acceptat să încalc legea justificându-mi toate abordările, aspect care uneori a deranjat. Nu am acceptat ca elevii de la Şcoala Postliceală de stat – medicină generală şi farmacie – să susţină examenul de finalizare a studiilor la o şcoală particulară, aceştia pierzând peste 300 lei/elev pentru taxa de absolvire şi eliberare a diplomei (la şcoala de stat nu se percepe taxă pentru eliberarea diplomei, ea fiind inclusă în taxa de absolvire!). Nu am solicitat ISJ Argeş (firme agreate) sprijin în realizarea investiţiilor, toate realizându-se sub monitorizarea CA, comisiei de selecţie a ofertelor, comisiei de recepţie”, mai dezvăluie profesorul Dumitru Ana.

Culmea! „Generalul” Gardin i-a pus în cârcă directorului Ana cele 7 transferuri dubioase operate chiar de Inspectoratul Şcolar, sub comanda sa

Despre pretextul transferurilor de elevi la clasa a IX-a fără respectarea procedurilor legale, profesorul Ana spune că „este cea mai gravă afirmaţie care poate fi făcută de un şef de instituţie”. În memoriul său, fostul director de la Sanitar explică situaţia unicului transfer făcut la Sanitar, de către Consiliul de Administraţie al liceului, fără a afecta efectivul claselor rezultate în urma repartiţiei computerizate. „Am avut o solicitare de schimbare profil din partea părinţilor elevei Bădulă Lorena (de la real la uman) pentru a fi în clasă cu verişoara sa, pe motive de navetă la ţară (3476/20.07.2012) şi o solicitare de schimb din partea părinţilor elevului Nedelcu Rusti (3577/25.07.2012). Am solicitat membrilor C.A. să analizeze cazul elevei Bădulă, iar în şedinţa C.A. din 14.08.2012 (a se vedea că nu a fost nicio grabă în rezolvarea cererii respective) s-a hotărât realizarea acestui schimb, fără a afecta efectivele claselor în urma repartiţiei computerizate. Toate celelalte transferuri – respectiv de la alte unităţi şcolare, respectiv către alte unităţi şcolare au fost aprobate de Comisia Judeţeană. Trei elevi sunt transferaţi la Colegiul Zinca Golescu, iar această unitate nu face obiectul analizei! Metodologia nu interzice schimbul între elevi. C.A. al şcolii îşi asumă acest schimb – fără a afecta alt elev sau a ocupa locul altui elev – deci nu directorul Ana Dumitru a hotărât în acest sens”, concluzionează profesorul.
De altfel, situaţia transferurilor de la „Cantacuzino” a fost verificată, pe 23 aprilie 2013, şi de şeful Corpului de Control din Ministerul Educaţiei, Silviu Neacşu, care a solicitat directorului Ana şi o notă de relaţii. Evident, trimisul ministerului nu a descoperit nimic în neregulă. Şi totuşi, pe 1 septembrie 2013, profesorului Dumitru Ana nu i s-a mai prelungit detaşarea pe postul de director, acesta întorcându-se la catedră.
Iustina HARCO-BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii