Web Analytics

Dublu eveniment la UPIT. Amfiteatru cu numele lui Șerban Valeca și desemnarea directorului Agenției Nucleare Europeane ca membru al Senatului

de | 26.07.2022 16:52 | Actualitate, Home

Un amfiteatru al Universității din Pitești poartă numele celui care a fost prof. univ dr. ing. Șerban Constantin Valeca. Momentul a fost marcat marți, 25 iulie, de Directorul General al Agenției Nucleare Europene, E.S William Magwood și secretarul adjunct pentru Politică și Cooperare în domeniul Energiei Nucleare din cadrul Departamentului de Energie al SUA, Aleshia Duncan. De altfel, Sir William Magwood a primit și titlul de Membru onorific al Senatului Universității din Pitești.

La eveniment au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, împreună cu senatorul Cristina Mariana Stocheci, primarii Cristian Gentea și Ion Georgescu (doi dintre colaboratorii apropiați din zona administrativă a fostului parlamentar, ministru și președinte al Consiliului Științific al ICN Mioveni), inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, oficialități din diverse domenii, precum și studenți ai Universității din Pitești.

“Este o mare onoare primirea titlului de Membru al Senatului Universității din Pitești. Apreciez decizia Senatului și a Rectorului. Este o onoare pe care o voi prețui și abia aștept să colaborăm și să sprijin sistemul de educație de la Universitatea din Pitești și din România.

Lumea este pe punctul a ceea ce se prefigurează a fi cea mai mare tranziție a infrastructurii din istorie. Dacă lumea vrea să răspundă la provocările climatice și la necesitățile energetice, această tranziție ar fi trebuit să înceapă. Dar va începe în anii următori.

Citește și A fost omagiat la UPIT profesorul și cercetătorul Șerban Valeca. Iată mesajul primarului Georgescu de la Mioveni

Lumea nu va mai semăna deloc cu ceea ce știm astăzi sau în ultimii 30 de ani. Acum, lumea arată aproape la fel ca în ultimii 30 de ani, dar peste 30 de ani, nu va mai arăta deloc ca acum. Și studenții de acum vor face această schimbare. De voi va depinde succesul acestei schimbări, și nu de noi.

Dar voi aveți o bază solidă. România a avut norocul să aibă pe cineva cum a fost Șerban Valeca. A fost un tip dur, determinat și creativ. Dar cel mai important, și am avut o puternică legătură cu el încă de când România a devenit membru al Agenției, dincolo de patriosm, cred că ceea ce îl definea era că făcea diferența. Există mulți lideri, mulți oameni de știință, dar foarte puțini și foarte importanți sunt aceia care, atunci când intră într-o cameră, fac lucrurile să se miște. Un astfel de om a fost Șerban Valeca!” – Sir William D. Magwood IV Director General Agenția Nucleară Europeană

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole