Web Analytics

DSVSA Argeș a efectuat peste 200 de controale în luna februarie! Ce nereguli au fost găsite

de | 11.03.2022 07:40 | Actualitate, Politica si Administratie

Luna trecută, inspectorii in cadrul DSVSA Arges au avut o activitate foarte intensă, efectuând un număr de 266 controale. Dintre acestea au fost făcute 14 la supermarketuri, 19 la unități de alimentație publică, 16 la baruri și 12 la cofetării și patiserii.

Au fost date 13 sancțiuni contravenționale și tone de carne au fost retranse de la vânzare

Tot în luna februarie a.c., pentru neconformitățile constatate, inspectorii DSVSA Argeș au aplicat un număr de 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 44.500 lei. Cea mai mare amendă a fost în cuantum de 12.000 lei și a fost dată pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor la producerea, prelucrarea, distribuţia, punerea pe piaţă sau comercializarea alimentelor sau a hranei pentru animale.

Citește și: Felix Goldbach va pleca de la conducerea Teatrului Davila

”Au fost retrase de la comercializare  16.355 kg produse alimentare de origine animală și nonanimală în valoare totală de 97.850 lei. Este vorba de produse alimentare ajunse la finalul termenului de valabilitate, produse alimentare cu ambalajul deterioarat sau produse alimentare de origine animala și/sau nonanimala retrase de la comercializare în urma alertelor primite pe platformele SRAFF și AAC”, a anunțat Sorin Sorescu , directorul instituției.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *