Web Analytics
scris sâmbătă, 11.11.2023

Drug Test-ele Poliției. Doar 0,06% dintre șoferii drogați care comit accidente sunt testați

Poliția îi caută pe șoferii drogați cu aparate împrumutate, defecte și fără kituri de analiză: astea sunt armele cu care polițiștii luptă împotriva conducerii sub influența drogurilor.

Drug Test-ele Poliției. Doar 0,06% dintre șoferii drogați care comit accidente sunt testați

Mai întâi, un tablou configurat de cifre:
în primele șapte luni ale anului, Poliția Română a înregistrat 22.000 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care 44% reprezentau conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Citește și: Argeșul, din nou „pa”, conform unui proiect de hotărâre care împarte „tortul” mediului

Din cele 9.500 de accidente rutiere provocate de șoferi drogați sau băuți, doar în mai puțin de 600 de cazuri (adică numai 0,07% din cazuri), conducătorii autor au fost supuși unor teste de polițiștii rutieri, conform datelor obținute de CursDeGuvernare din documente ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

În majoritatea cazurilor, șoferii au fost testați cu droguri în urma analizelor de sânge din unitățile medicale unde au fost conduși de polițiști.

Citește mai mult: https://cursdeguvernare.ro/cu-ce-luptam-impotriva-consumului-de-droguri-la-volan-drug-test-ele-politiei-doar-006-dintre-soferii-drogati-care-comit-accidente-sunt-testati.html

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *