Web Analytics

Dragoş Şerban, director executiv BCM U FC Argeş Piteşti: „Obiectivul noului sezon este ocuparea locurilor 1-4 şi să jucăm Final Four”

de | 23.07.2020 13:51 | Sport

# Cum a rămas cu actualul campionat de baschet și când s-a stabilit începerea noului sezon competițional?
– Campionatul actual s-a anulat, nu s-a stabilit campioana și au rămas locurile așa cum au fost la sfârșitul play-off-ului, dar nu contează. Este un campionat anulat. La începutul lui octombrie începe noul sezon, prin Cupa României, iar la o săptămână începe și campionatul propriu-zis.
# Am văzut că s-au refăcut contractele jucătorilor, a venit un nou antrenor și de aceea vă întreb dacă s-a întregit echipa sau vor mai veni și alți jucători.
– Mai sunt de venit doi jucători cu care suntem în tratative și sperăm ca în curând să se concretizeze înțelegerile cu ei.
# Este vorba de jucători români?
– Este vorba despre un jucător român și unul din străinătate.

„Bugetul pentru noul sezon este de 42 de miliarde lei vechi”

# Ce ne puteți spune despre bugetul echipei pentru noul sezon competițional?
– Bugetul este același ca și până acum. Nu a suferit modificări și țin să le mulțumesc d-lui președinte Cristian Gentea pentru efortul pe care l-a făcut și Consiliului de Administrație, de asemenea. Totodată, mulțumesc pentru acest buget Primăriei Municipiului Pitești.
# Este adevărat că bugetul se învârte undeva în jurul sumei de un milion de euro?
– Nu aș vrea să vorbesc în euro. Este vorba de bugetul care a fost în fiecare an și anume 42 de miliarde de lei vechi.
# Ce obiectiv are stabilit echipa în momentul de față?
– Obiectivul stabilit pentru noul sezon este ocuparea locurilor 1-4 și să jucăm Final Four-ul Cupei României.
# Care au fost motivele plecării lui Hristu Șapera și ce l-a recomandat pe antrenorul Tudor Costescu pentru BCM U Pitești?
– Plecarea lui Hristu Șapera nu a avut un motiv, ci i s-a terminat contractul cu echipa piteșteană. Nu a existat niciun motiv de reziliere a contractului. Iar noi, pe Tudor Costescu am încercat să-l aducem la Pitești de câțiva ani, dar, din motive care nu au ținut nici de noi, nici de el, nu s-a putut realiza această revenire. Tudor Costescu este un antrenor din noua generație, a avut rezultate foarte bune pe la toate echipele pe unde a antrenat și cunoaște foarte bine clubul nostru, pentru că, după cum știți, a mai colaborat în 2011-2012 cu noi, câștigând și Cupa României.

„Echipa ar trebui să se reunească în jurul datei de 15 august”

# Când se va reuni echipa și în ce condiții?
– Echipa ar trebui să se reunească în jurul datei de 15 august, rămâne să vedem ce hotărâri se adoptă de către Federația Română de Baschet, cât și de Ministerul Tineretului și Sportului referitor la pandemia de Coronavirus. Deocamdată nu se știu prea multe despre cum o să se desfășoare campionatul prin prisma acestei pandemii. Aici mă refer dacă vor fi obligatorii teste înainte de meciuri, dacă jucătorii care vin din străinătate vor trebui să stea în carantină. Este o nebuloasă totală! Nu avem nici noi mai multe informații în acest sens și nici Federația Română de Baschet în acest moment.
# Jucătorii care au semnat, antrenorul care a semnat cu BCM U Pitești sunt în cantonament, sunt acasă, au venit și au semnat contractele la club?
– Toți sunt la ei acasă. Contractele s-au semnat prin agenți, agențiile care îi reprezintă. Ei nu au venit personal la club să semneze aceste contracte.
# Dintre cei care au semnat, toți sunt sănătoși, au făcut testele pentru depistarea Coronavirusului?
– Fiecare încearcă să se protejeze cât mai mult, sunt sportivi profesioniști și știu foarte bine că de asta depinde cariera lor, să fie sănătoși și să poată să joace cât mai mult. Este normal acest lucru și avem un exemplu extraordinar și foarte bun de profesionalism pe Tony Bishop, care a ales să rămână aici până la reunirea lotului. El a rămas la Pitești de când s-a întrerupt campionatul, în luna martie. Odată cu starea de urgență, el nu a mai plecat în America, ci a ales să rămână la Pitești, pentru că a vrut să continue cu noi. Nu a vrut să riște nimic, este foarte mulțumit de oraș, de club, de România în general. Trebuie să menționăm că are doi copii născuți în România.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii