Dragoş Şerban, director BCM U Piteşti: „Cu buget de 40 de miliarde de lei vechi, avem obiectiv clasarea pe locurile 1-4”

de | 15.10.2021 | Actualitate, Home, Sport

# Cum comentați începutul acestui campionat pentru BCM U Pitești?
– Am avut un început bun, dar vă asigur că anul acesta se anunță un campionat greu, cu 16 echipe, ceea ce înseamnă o doză de efort mai mare din partea sportivilor. Din păcate, în acest început de campionat ne-am lovit de câteva accidentări ale jucătorilor în perioada de pregătire, ceea ce a afectat și activitatea, prestația echipei. În mare parte, mulți jucători au trecut peste problemele medicale, dar avem în continuare doi jucători importanți cu afecțiuni medicale. Este vorba despre Ilari Sappala și Mihai Gavrilă. Sperăm ca în următoarele săptămâni și cei doi să reintre în pregătirea normală a echipei și să ajute din teren cel mai bine formația.

# Sunt probleme în rândul jucătorilor în ceea ce privește virusul Covid-19?
– Nu avem astfel de probleme, pentru că toți jucătorii noștri au și trecut prin boală anul trecut și în acest moment sunt vaccinați. Să sperăm că nu vom mai avea probleme din acest punct de vedere.

Citește și Din nou pe podium! Baschetbaliștii pitesteni au câștigat bronzul Ligii Naționale

„Sper ca eliminarea din Cupă să fi fost un duș rece ”

# Cum vedeți eliminarea prematură a echipei din Cupa României?
– Din punctul meu de vedere, a fost o surpriză. Chiar am avut o discuție cu antrenorul Tudor Costescu și cu jucătorii și le-am transmis că sper că această eliminare din Cupa României a fost un duș rece pentru ei și că trebuie să trateze orice adversar cu maximă seriozitate.
# Care este obiectivul stabilit al BCM U pentru acest campionat care tocmai a început?
– Obiectivul stabilit este același dintotdeauna, și anume clasarea la finalul campionatului pe unul dintre locurile 1-4.

# Care este situația bugetului echipei de baschet? Este mai mic, este mai mare față de sezonul trecut?
– Bugetul este la fel ca anul trecut.
# Care este suma?
– Este vorba de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi, atât cât am avut și anul trecut. Consider că, din acest punct de vedere, stăm destul de bine.
# Cum s-a desfășurat pregătirea pentru noul sezon?
– Din punct de vedere al pregătirii, totul a decurs și decurge cum trebuie. Excepție fac cei doi jucători care sunt accidentați.

Citește și Alb-violetul Nikola Jevtovic, pe lista celor mai buni marcatori și recuperatori din Liga Națională de Baschet

„Demararea efectivă a lucrărilor de reabilitare a bazei din Prudu este posibilă în primăvara anului viitor”

# Care mai este situația bazei sportive din Prundu? Exista un proiect de reabilitare. Care este stadiul acestuia?
– Proiectul de reabilitare a terenului de fotbal și a anexelor, și mă refer la tribună și vestiare, este în desfășurare. În primăvara anului viitor se va începe demolarea anexelor, în speță tribuna și vestiarele terenului de fotbal. Procesul acestui proiect este unul destul de lung, pentru că trebuie început cu avizele pentru apă, căldură etc. Eu consider că demararea efectivă a acestui proiect este posibilă în primăvara anului viitor. Acest proiect se desfășoară prin Compania Națională de Investiții. Așa cum se știe, proprietarul acestei baze sportive este Primăria Municipiului Pitești, iar clubul este doar administrator. Mai multe detalii nu aș putea să vă spun. Repet, există un proiect de reabilitare a terenului de fotbal și a anexelor. În rest, terenurile de tenis de câmp rămân la fel, acestea nu intră în proiectul pe CNI. Din câte știu eu, în prezent s-a făcut documentația pentru obținerea avizelor respective pentru demolarea acelor anexe. După această dezafectare a lor se va trece la faza următoare care există în proiect, și anume reabilitarea efectivă a terenului și construirea unei tribune noi și a unor vestiare moderne.
# Apropo de terenurile de tenis de câmp. Știți ceva despre înființarea unei academii de tenis la această bază sportivă din Prundu?
– Nu am auzit despre așa ceva. Terenurile nu pot fi cedate unei astfel de entități, ci doar închiriate, așa cum se procedează și în prezent.

Citește și Dragoş Şerban, director executiv BCM U FC Argeş Piteşti: „Obiectivul noului sezon este ocuparea locurilor 1-4 şi să jucăm Final Four”

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Accident mortal pe DN 7, ce leagă Pitești de Râmnicu Vâlcea
Accident mortal pe DN 7, ce leagă Pitești de Râmnicu Vâlcea

Polițiștii Serviciului rutier au intervenit, în urmă cu puțin timp, la un accident în comuna Milcoiu, Drumul național 7, kilometrul 156, la limita cu județul Argeș. Din primele date se pare că în accident este implicat un autoturism și un tir. Din păcate, șoferul...

Polițiștii argeșeni, surpriză pentru admiratorul lor de 3 ani
Polițiștii argeșeni, surpriză pentru admiratorul lor de 3 ani

Sărbătoarea Sfântului Andrei are o semnificație aparte pentru toți românii. Un micuț român, pe nume Andrei, care la aproape 3 anișori este un admirator înfocat al polițiștilor, a fost astăzi vizitat de polițiștii argeșeni. Cel mai mult el s-a bucurat de prezența...

Ceremonie militară, de 1 Decembrie, în Piața Vasile Milea
Ceremonie militară, de 1 Decembrie, în Piața Vasile Milea

60 de militari, 16 ofițeri și subofițeri ai Jandarmeriei Argeș, 16 ofițeri și subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, 15 salvatori montani și reprezentanți ai Poliției Locale Pitești vor participa la ceremonia militară ce va fi organizată cu...