Web Analytics
scris luni, 23.10.2023

Dr. Viorel Pătrașcu ne prescrie iar tablete: „Patimă și motorină” – lansarea, sâmbătă, la Biblioteca Județeană

Editura „Paralela 45” ne invită la un eveniment editorial. Sâmbătă, 28 octombrie, la ora 12, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, medicul publicist Viorel Pătrașcu își lansează volumul al 12-lea din seria „Bolnavi și… bolnavi”, cu titlul „Patimă și motorină”.

Dr. Viorel Pătrașcu ne prescrie iar tablete: „Patimă și motorină” – lansarea, sâmbătă, la Biblioteca Județeană

Citește și: Topoloveni: „Hai la focul lu’ Sumedru, că a prins Dumitru iedu’!” Premieră cu „cel mai bun distilat”

Cele 12 volume constituie o istorie nefalsificată și necosmetizată despre România reală, percepută nemijlocit de autor în ultimii 30 de ani.

„Decupez poveşti vesele şi triste din lumea românească”

Tot ce mi s-a întâmplat în ultimele şapte decenii confirmă faptul că m-am născut într-o zodie norocoasă (Leu) şi că am avut ursitoare generoase. Apoi am moştenit modestia, caracterul şi înţelepciunea părinţilor, am fost un copil, un adolescent şi un student silitor, care nu a făcut niciodată lucruri de mântuială.

În ianuarie 2024 se vor împlini 30 de ani de când am devenit publicist şi scriitor, acest lucru înfrumuseţându-mi viaţa. Din 1997, după obţinrea doctoratului în oncologia cutanată, profesez în superliga corpului medical românesc.

Sâmbătă, 28 octombrie, voi lansa volumul 12 dintr-o serie de proză scurtă, într-un format de buzunar. Eu le-am numit tablete dulci-amare. Despre ele criticul literar Dan C. Mihăilescu a spus că sunt o mărturie că România reală descrisă de mine este ca un coşmar vesel.

Nu fac altceva decât să decupez poveşti vesele şi triste din lumea românească şi dintr-un spectacol ad-hoc la care iau parte de multe decenii” – ne-a spus dr. Viorel Pătrașcu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *